Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Küsimus

Küsimus

Valdkond: liikluskorraldus
Teema: Kas Savi tänav jääbki siis eluohtlikuks?

Täna linnaametniku poolt vastatud küsimus liikluskorralduse kohta Savi tänaval (majast Savi 1 kuni majani Savi 31) näitab, et küsimusse pole sisuliselt süüvitud ja enamus tõstatatud probleeme jäid vastuseta. Eelkõige jalakäijate, sh noorte lapsevankritega emade probleem, kuna kõnniteed on kitsad ja tõesti kaldu, väikese libedusega juba libisemisohtlikud. Jalakäijatel ei jää muud, kui sõiduteel kõndida, kuid seal on niigi enamasti vaid 1 sõidurada, kuna teise on hõivanud parkivad autod. Kitsaste ja kaldus kõnniteede kohta vastus puudus, ka selle kohta, et saju järel on sõiduteel loigud, nii et tuleb sõiduteel loikude ja ühel rajal kahes suunas sõitvate autode vahel laveerida.
See, et tänava teises otsas on korralik tee Aardla tänavasse, pole Savi tänava esimeses pooles olukorra lahendus, kuna uuselamurajooni rahvas kasutab kesklinna sõiduks ikka otsemat teed ja liiklus on eriti tipptunnil vilgas.
Kolmelauseline vastus ei rahulda kuidagi ja sellestki ilmneb, et seda probleemi peetakse tühiseks ja liiklusohtlikuks muutunud tänavaosale ei otsita mingit lahendust.
See kordusküsimus on ajendatud murest, et ühel hetkel võib seal juhtuda laste ja teiste jalakäijatega või autodega õnnetus, mida on targem ennetada.
R.R.

Esitaja: R. R.
Esitatud: 17.04.2018

Vastus

Tere!

Savi tänava rekonstrueerimist ei ole lähiaastatel kavandatud.

Lugupidamisega

Vastaja: Urmas Mets
linnamajanduse osakond
teedeteenistus
juhataja
[email protected]
Vastatud: 22.05.2018