Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

Question

Question

Valdkond: liikluskorraldus
Subject: Savi tn liiklemise korraldus

Palun, kas oleks võimalik kasvõi talvisel ja lumisel ajal kehtestada ajutiselt parkimiskeeld savi tn-l (haraka ja raja tn vaheline lõik)? Hetkel on see tänav ebamugav ja halvasti läbitav nii jalakäijatele kui ka autodele.
Jalakäijana- enamus sellel lõigul asuvaid kõnniteid on puhastamata (kõnnitee on seal niigi kitsas). On mõned tublid majaomanikud, kes on selle kitsukese kõnnitee puhtaks teinud - aitäh. Enamjaolt on vaid inimeste endi tallatud rada. Samuti pargivad osaliselt autod kõnniteel. Nt lapsevankriga on seda lõiku üliraske läbida. Jalakäijad on kõige selle tõttu samuti enamjaolt sõiduteel.
Autojuhina - teed ei saa lumest kogu laiuses parkivate autode tõttu puhastada ja vastutuleva auto läbi laskmiseks tuleb sõna otseses mõttes lumehange rammida. Lisaks on sellel n-ö kasutataval osal tugevad sissesõidetud lumerandid, mis muudavad sõidu üsna ebastabiilseks ja ohtlikuks. Samuti on üsna täbar olukord, kui sellel lõigul satub olema prügiauto või kolimis-, transpordiauto. Siis on terve tänav blokeeritud, sest mööda ju sõita ei saa. Nt prügiauto teeb peatuse iga eramaja juures. Aeg-ajalt on tänavale pargitud autod viltu või turritab pargitud järelkärust mõni oga välja. Pooled selle tänava majaomanikud mahutavad omad autod hoovi ja pooled mitte.
Sellel lõigul on kolm (üsna järsku) "lamavat politseinikku", niiet ilmselt pole ka ohtu meeletuks kiiruseületamiseks.
Mõistan, et linnas on veel tänavaid, kus on sarnaselt üks sõidusuund kinni pargitud ja see ongi ok. Selle savi tn lõigu teeb erilisemaks asjaolu, et ka kõnnitee on kitsas, ebatasane, hooldamata, kord ühel-kord teisel pool teed jne, mistõttu jalakäijad on sunnitud kasutama samuti niigi kitsukest ja täis pargitud sõiduteed. Kas tõesti mittemingisugust lahendust pole?

Esitaja: P. K.
Esitatud: 26.01.2019

Vastus

Tere!

Savi tänava rekonstrueerimist lähiajal plaanis ei ole. Talihoolduse tagamiseks keelame parkimise ka Riia tänava poolsel küljel. Endine liikluskorraldus taastatakse talve taandudes.

Lugupidamisega

Vastaja: Martin Nelis
linnamajanduse osakond
liikluskorraldusteenistus
juhataja
[email protected]
Vastatud: 05.02.2019