Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

Question

Question

Valdkond: transport
Subject: Bussiliiklus

Tere
Ka mina elan siin Ropkalinnaosas ringteel ja ka 01 juulist kui alustab see kole gobus siis 01 juulist peab ka saama ringteelt tähetänavale ja e-kaubamajajuurde ja ka sõbra tänavale tähe tänaval peab jääma igal juhul 100% bussi liiklus alles kulge linnavalitusus,te olete meile ainult ühe suure käkki keeranud sest see ei ole loogiline enam edasipidi ,et inimesed peavad bussi peale minekuks nii palju kõndima hakkama ja mulle jääb küll teist mujle ,et see uusliinivõrk on läbi mõtlematult ja suure kiiruga kuidagi ära ise ,te sõidate ju autodega mõelge ometi peaga linnaisad niimoodi küll meie bussi liiklust paremaks ei tee tegite asja hoopis halvemaks kui asi väärt on ja nii ongi.
Aitäh.

Esitaja: T. . A.
Esitatud: 18.05.2019

Vastus

Tere!

Täname Teid pöördumise eest.
Uue liinivõrgu väljatöötamisel lähtuti näiteks järgmistest põhimõtetest:
Väiksem liinide koguarv, kuid see-eest otsemad, omavahel paremini ühendatud ja sagedasema intervalliga liinid. See tähendab, et mõnes kohas võib jalgsikäigu vahemaa lähimasse peatusse küll minimaalselt pikeneda, kuid tänu kiirematele ühendustele on ajaline võit siiski märkimisväärne.
Ühtlase teenindussagedusega sõiduplaanid tagavad selle, et sarnaseid põhimarsruute teenindavad bussid ei saabu peatusesse samaaegselt. See võimaldab pakkuda lühemaid intervalle ja loob olukorra, kus busside väljumisplaanide üksikasjalik jälgimine ei ole vajalik, sest peatused on teenindatud tänasest mõistlikuma sagedusega.
Ringliinide arvu vähendamine ja vahetamine pendelliinide vastu loob lihtsama liinivõrgu. Liinid kulgevad mõlemas suunas samal marsruudil ning on seeläbi kasutajatele arusaadavamad.

Ringtee bussipeatusest E- Kaubamaja juurde on võimalik sõita näiteks bussiliini nr 7 bussiga väljudes peatuses TREF ning E- Kaubamajani on sellest peatusest ca 500 meetrit.

Lugupidamisega


Vastaja: Madis Oona
Tartu Linnatransport
ühistranspordi peaspetsialist
[email protected]
Vastatud: 13.06.2019