Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

Question

Question

Valdkond: maaküsimused
Subject: Maaküsimus

Tere

Pöördun teie poole murega seoses (kat. tunnus 79617:038:0027) maja ees oleva linna maa kasutamisega, nimelt asub vastas majas eralasteaed ning mõnikümmend meetrit majast allpool paatide vette laskmise koht. Mure seisneb sellest, et kuna tegemist ei ole eramaaga siis võivad inimesed käituda seal peal nii kuidas soovivad- näiteks tooksin välja sellise olukorra kus mina ja naine tuleme töölt koju kuid üllatuseks on sissesõidu tee autode poolt kinni pargitud, samuti pööratakse autodega kümneid kordi päevas ka maja ees oleval haljasalal ümber, sellega keeratakse segi ka seal olev mullast pinnas mis muutub nii poriseks, et hoovist enda autoga välja saada on õudusunenägu.
Siit ka küsimus- missuguseid lahendusi antud probleemile üldse leida oleks ? Kas maa erastamine või rentimine oleks sellisel puhul põhjendatud? Või on võimalik muuta liiklus- parkimiskorraldust?

Lugupidamisega
Murelikud elanikud

Esitaja: R. .
Esitatud: 20.10.2019

Vastus

Tere

Teie kinnistuga piirnev maa-ala on antud Tartu linna munitsipaalomandisse transpordimaana kasutamiseks ja maa erastamine ei ole võimalik. Tänavamaa võõrandamine ei ole põhjendatud, samuti ei soovi linn maad rentida. Parkimiskorra kehtestab liiklusseadus ja järelevalvet teostab selle üle menetlusteenistus.

Lugupidamisega

Vastaja: Riina Jaani
linnaplaneerimise ja maakorralduse osakond
maakorraldusteenistus
juhataja-maakorraldaja
[email protected]
Vastatud: 14.11.2019