Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

Question

Question

Valdkond: liikluskorraldus
Subject: Liiklus Riia tänava kõnniteedel

Riia tänava kohtumaja poolsele kõnniteele on märgitud jalgratturite rada, aga teisele poole ei ole ja seal on jalakäijatel liikumine võimatuks muutunud. Sõidetakse tõuke- ja jalgratastega suurel kiirusel mitmekesi kõrvuti singa-vonga ümber jalakäijate. Just nägin, kuidas vanapaar ehmunult seisma jäi kui neist mõlemalt poolt ratturid mööda kihutasid.
Kas oleks võimalik Riia tn. Pauluse kiruku poolsele kõnniteele jalgrattatee maha märkida?

Esitaja: M. S.
Esitatud: 02.07.2020

Vastus

Tere

Riiamäe jalgratta- ja jalgtee markeering uuendatakse lähiajal. Liikluskäitumise eest vastutavad liiklejad. Kahjuks leidub vähese kogemuse ja ohutundega liiklejaid, kes ei suuda riske hinnata.
Pauluse kiriku piirkonnas on väga palju juurdesõiduteid ja ristmikke, mis lisab hulgaliselt konfliktpunkte. T-kujulisel ristumisel on konfliktpunkte 9, neljaharulisel ristumisel on neid 32. Kui loome jalakäijatele ja jalgratturitele omaette koridorid, siis suurenevad ka liikumiskiirused. Suuremad kiirused on aga ootamatud eelkõige juurdepääsuteedega ristumistel ja hoonetest/väravatest väljumisel. Seetõttu peab liikluskorraldus olema hästi läbi mõeldud, et me ei saavutaks ootustele vastupidist efekti.

Lugupidamisega

Vastaja: Martin Nelis
linnamajanduse osakond
liikluskorraldusteenistus
juhataja
[email protected]
Vastatud: 10.07.2020