Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

Question

Question

Valdkond: liikluskorraldus
Subject: liikluskorraldus

Tere .Saime teilt vastuse mis on mitterahuldav meile Puiestee tn. elanikele .Mis mõttes ei ole kiiruse piirang lahendus ,mis siis veel on võimalik lahendus ,teie arvates teede silumine ja kaevude parandamine. Teiseks , transiit on Puiestee tn. pandud vastu elanike tahet ja nõusolekut küsimata . Siledal ja sirgel teel ju kihutamine toimubki .Ei saa ka aru teie vastusest Mäe tn. ülekäiguraja kohta ,see on lihtsalt jube vaadata ,kuidas lapsed ja vanemad sellest üle jooksma peavad. Kas alati peab keegi surema või sandistuma enne kui asjaga tegelema hakatakse.

Esitaja: v. h.
Esitatud: 13.04.2021

Vastus

Tere

Kui tänaval on vajumised (katend või kaevud), siis sõidukiiruste vähendamine ei anna oodatud tulemust. Löögist tingitud vibratsioon võib muutuda küll väiksemaks, kuid see ei kao. Seetõttu on esmavajaduseks tee parandamine.
Nagu varasemalt öeldud, on tegemist magistraaltänavaga, kus ülekäiguradade tähistamine toimub teistel alustel. Siiski hindasime vahemaid, liiklussagedusi ja selle võimalike kasutajate vajadusi ning toetame ülekäiguraja rajamist.
Peame vajalikuks lisada, et ülekäigurada ei ole alati turvaline koht sõidutee ületamiseks. Politsei statistika kohaselt toimub kuni 85% jalakäijate ja jalgratturitega juhtunud liiklusõnnetustest ülekäigurajal. Ka ülekäigurajal ei tohi alustada teeületust, veendumata selle ohutuses. Paraku tegelikkuses astutakse tihti ülekäigurajale seades oma eesõiguse esikohale ja veendumata, kas sõidukijuht on jalakäijat märganud ja suudab sõiduki peatada. Ülekäiguraja puudumisel on jalakäija teeületusel üldjuhul tähelepanelikum, kuigi teeületuse võimaluse ootamise aeg võib osutuda pikemaks. Seetõttu ei tohi tähistada ülekäigurada halva nähtavusega kohta või ohtlikule teelõigule.
Koostame ülekäiguraja tähistamiseks eskiislahenduse. Ülekäiguraja tähistamisel on vajalik lisaks teekatte märgistusele ja liiklusmärkide paigaldusele tagada nähtavus ja võimalikult lühike teeületuse pikkus, sõidutee äärekivi tuleb viia tee tasapinda, tuleb projekteerida ja paigaldada valgustus.

Lugupidamisega

Vastaja: Martin Nelis
linnamajanduse osakond
liikluskorraldusteenistus
juhataja
[email protected]
Vastatud: 04.05.2021