Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Targa linna konverentsil räägitakse andmete ja tehisintellekti kasutamisest nutikas linnakeskkonnas

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

21 May / 23. mail toimub Eesti Rahva Muuseumis neljas rahvusvaheline targa linna konverents, mis räägib nutika linnakeskkonna kujundamisest linnakodanikule.

Konverentsi “Smart City for the Citizens 2019: Data and AI as game changers for the citizens” ettekanded keskenduvad sel aastal peamiselt andmete ja tehisintellekti kasutamisele nutika linnakeskkonna arendamisel. Osalejad saavad hea ülevaate sellest, kuidas andmete ja tehisintellekti kasutamine muudab linnavalitsuste igapäevatöö korraldust ning kuidas muutub linnakeskkond.

Konverentsi ettekanded keskenduvad peamiselt praktiliste lahenduste tutvustamisele erinevates targa linna valdkondades, muuhulgas mobiilsuse ja energeetika teemadele.

Tartu abilinnapea Raimond Tamme sõnul on Tartu linn aastaid panustanud nutikate lahenduste arendamisse. Tänavu minnakse näiteks üle uudsele, andmetele tuginedes välja arendatud bussiliinivõrgule ja käivitatakse  valdavalt elektrijalgratastel põhinev rattaringluse süsteem, mis saab loogiliseks osaks Tartu ühistranspordist. "Tänavusel targa linna konverentsil räägime sellest, kuidas saame linnas kogunevaid suurandmeid paremini analüüsida tehisintellekti abil ja linnaelu sellest lähtuvate rakendustega paremaks muuta. Me jagame meeleldi oma seniseid edulugusid ja õppetunde, aga oleme ka väga avatud teiste linnade kogemusest õppima," lisas Tamm.

Lisainfo ja registreerumine.

Konverentsi korraldab Eesti targa linna klaster koostöös Tartu Linnavalitsuse ja Tallinna Teaduspark Tehnopoliga.

Lisainfo: Targa linna klastri projektijuht Gerttu Pilsas, tel 522 3740, [email protected]

Last changed 21.05.2019