Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Tartu vanalinna valgustid saavad kaasaegse sisu

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

Magasini

6 June / Linn jätkab kesklinnas valgustite korrastamist, mille käigus pannakse vanalinna-tüüpi valgustitesse energiasäästlikud leedlambid.

Sel aastal on kavas uuendada 109 valgustit raekoja platsil, Küüni, Magistri, Magasini, Gildi ja  Munga  tänaval. Tänavused tööd on jätkuks eelmisel aastal alustatule, mil kesklinnas korrastati ligi 200 vanalinna-tüüpi valgustit.

Laternakujulistel valgustitel vahetatakse vananenud naatriumseadmed töökindlamate ja säästlike leedlampidega ning kirkad klaasid vahetatakse mattide vandaalikindlate klaaside vastu. Samuti korrastatakse valgustite juhtmestikud ning värvitakse üle malmist valgustimastid raekoja platsil, Barclay pargis, Jakobi tänaval ja K.E.von Baeri tänaval.

Töid teeb Elektrilevi OÜ ning tööde maksumus on orienteeruvalt 100 000 eurot. Valgustid korrastatakse septembri lõpuks..

Kuna valgusteid uuendatakse väga käidavatel tänavatel ja parkides, siis võivad tööd mingil määral häirida inimeste igapäevaseid liikumisi ja ettevõtmisi. Tööde tegemisel püütakse arvestada piirkonnas toimuvate üritustega.

Lisainfo: linnamajanduse osakonna tänavavalgustuse peaspetsialist  Andrus Reinmann, tel 7361 458, 509 3591, [email protected]

Helle Tolmoff

avalike suhete osakond
kommunikatsioonispetsialist

Tel: 736 1336
Mob: 529 4297

Last changed 06.06.2019