Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Tartu Kutsehariduskeskuse lõpetab suvine lend noori kutsespetsialiste

Tartu Kutsehariduskeskuse pressiteade

14 June / Teisipäeval, 18. juunil lõpetavad Tartu Kutsehariduskeskuse 679 noort kutsespetsialisti.

Suvisest lennust lausa 46 lõpetajat saavad lisaks tunnistusele ka kiituskirja väga heade õpitulemuste eest.  Kooli tänukirja kutsealaste saavutuste või aktiivse panuse eest koolielu edendamisel saavad üle 100 lõpetaja.

Kutsehariduskeskuse direktori kohusetäitja Liivi Raudsepp soovib kõigile lõpetajatele tuult tiibadesse. "Usun, et lisaks headele ja väga headele oskustele oma kutsealal on lõpetajatel ka pehmed oskused: koostöö- ja suhtlemisoskus, kohanemisvõime, õpivalmidus ja õpioskused, probleemide lahendamise oskus ja analüüsioskused – kõik see, mis võimaldab töökohal juurde õppida ning toime tulla kiiresti uuenevate tehnoloogiatega ja tööülesannetega," ütles ta.

Lõpetajate seas on rida väga heade hinnetega ja silmapaistvate erialaste oskustega kutsespetsialiste. Näiteks pagar-kondiitri eriala lõpetaja Krislin-Britta Leinola peab vabariiklike kutsevõistluste „Noor Meister 2019“ võitu kõige olulisemaks saavutuseks, mida kindlasti ka kümne aasta pärast meenutada. „Minu jaoks oli väga eriline kooli poolne toetus ning õpetajate tugi ja kaasaelamine,“ ütles ta.  Ka raamatupidamise eriala lõpetaja ja kutsevõistluse võitja Elis Jürgenson peab kutsevõistlusi üheks tipphetkeks. Aga lisaks on ta juba leidnud erialase töö raamatupidajana.  „Kandideerisin ja sain töö rahvusvahelises ettevõttes Grant Thornton,“ ütles ta ja lisas, et kavatseb kindlasti õpinguid jätkata rakenduskõrghariduse tasemel. Edasiõppimise plaan on ka Krislin-Britta Leinolal. „Kutsekeskharidus on täiesti piisav, et edasi õppida,“ on ta kindel.

Suvises lennus lõpetab kutsehariduskeskuse ärikorralduse eriala Kelli Kärsna, kes vaid kaks aastat tagasi kutsus ellu kooli rahvatantsurühma ning on suutnud seda vedada nii edukalt, et rühm pääses suvisele laulu-ja tantsupeole esinema. Lõpetajate seas on ka värske IT-süsteemide nooremspetsialist Maldis-Sveno Laur, kes lisaks IT-le  sai koolist tõuke spordiga tegeleda ning on nüüd Eesti meister klassikalises jõutõstmises ja Eesti Kutsekoolispordi Liidu Aasta Sportlane 2018.

Kutsehariduskeskuse tublidest lõpetajatest 21 said kutse ka Eesti Vabariigi Presidendi vastuvõtule.

Lõpuaktused toimuvad Vanemuise Kontserdimajas teisipäeval, 18. juunil. Kell 10.00 algab aktus tehnika-, auto-, äri ja kaubanduse osakonna lõpetajatele. Kell 13.00  saavad lõputunnistused toitlustuse ja turismi, toiduainete tehnoloogia ning iluteeninduse ja tekstiili osakonna lõpetajad ning kell 16.00 IKT ning ehituse ja  puidu osakonna lõpetajad.

Lisainfo:

Liivi Raudsepp
Direktori kohusetäitja
tel 7361 861
[email protected]    

Last changed 17.06.2019