Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

ERM kutsub tähistama Balti keti aastapäeva

Eesti Rahva Muuseumi pressiteade

Balti kett Photo: ERMi fotokogu

16 August / Balti keti 30. aastapäeval vaatab ERM tagasi nii miljoneid inimesi ühendanud suursündmusele endale kui ka sellele, mis hakkas juhtuma siis, kui Eesti taas vabaks sai.

 

Giidi juhitud spetsiaalsed ringkäigud 23. augustil kell 16 ja 24. augusti kell 14 viivad Eesti kultuuri ja ajaloo püsinäitusele „Kohtumised“ ning ajutisele näitusele „Ise tehtud Eesti“. Esimesel neist meenutatakse laulva revolutsiooni päevi, sh Balti ketti – üht suurimat poliitilist massimeeleavaldust maailma ajaloos, mil kätest kinni hoides nõudis vabadust ligi kaks miljonit inimest.

 

Ringkäigu teises osas heidetakse pilk taastatud iseseisvuse esimesele kümnendile. 90. aastate elu-olu tutvustav näitus „Ise tehtud Eesti“ näitab ilmekalt ja käegakatsutavalt, milliste küsimuste ees igaüks sel ajaperioodil seisis. Näiteks, kuidas olla noor ja ennast väljendada? Kuidas hankida Ford Sierra? Kuidas teha oma firma, näiteks pank? Näitus on avatud veel vaid kaks kuud, kuni 20. oktoobrini.

 

Giidituurile pääsemiseks peab lunastama muuseumipileti, ringkäigu enda eest lisa maksma ei pea. Osalemiseks on tarvilik eelregistreerumine, lisainfot  ja registreerumisviite leiab ERMi kodulehelt.

 

 

Last changed 16.08.2019