Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Von Bocki maja otsaseina fotonäitus avatakse Mart Kivastiku humoorika lühinäidendiga

Tartu ülikooli pressiteade

Ülikooli näod seinal

30 August / 2. septembril kell 14 avatakse von Bocki maja otsaseinal (Ülikooli 16) fotonäitus „Ülikooli näod III“, mis kujutab Tartu Ülikooli teadlasi.

Maja üheteistkümnest aknast jälgib ülikooli, linnakodanike ja -külaliste tegemisi 45 teadlast kõikidest ülikooli valdkondadest ning asutustest.

Näitus avatakse Mart Kivastiku spetsiaalselt selleks puhuks kirjutatud humoorika lühinäidendiga „Otsides Sophoklest“, mida mängitakse vaid üks kord.

„Otsides Sophoklest“ on lugu sellest, kuidas Henrik Koppel (rektor aastatel 1920–1928), Arnold Koop (rektor aastatel 1970–1988) ja keeleteadlane Paul Ariste otsivad allilmas Sophoklese kohvikut, mida ammu enam ei ole.

Vanasti oli Aristel kombeks üliõpilasi kohvikusse viia, nüüd võtab ta „poisid“ jälle sappa.  Teel Sophokleseni arutavad mehed ülikooli asju ja ajalugu ning meenutavad, kuidas nende ajal oli. Kõike, mida nad ei tea, kavatsevad mehed küsida rektor Asserilt.

Näidendi lavastas Ain Mäeots, mängivad Andres Lepik, Andres Dvinjaninov ja Jüri Lumiste.

Näituse „Ülikooli näod III“ fotograaf oli Andres Tennus ja kujundaja Maarja Roosi. Eelmised näitused avati von Bocki maja otsaseinal Tartu Ülikooli 375. ja rahvusülikooli 95. aastapäevaks.

Lisateave: Kulno Kungla, TÜ üliõpilasmaja tegevjuht, 730 2401, [email protected]

 

Last changed 30.08.2019