Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Tartu linn kutsub asutusi ja ettevõtteid kõnnikoosolekuid pidama

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

15 October / Kõnnikoosolekute pidamisest räägitakse reedel, 25. oktoobril kell 13.00-16.15 Sisevete saatkonnas toimuval projekti Healthy Boost ehk Hoogu Tervisele esimesel kohtumisel.

Kõnnikoosolekuid korraldama kutsuva projekti eesmärk on sektoritevahelises koostöös ning linnaelanikke kaasates luua uudseid lahendusi linlaste tervise ja heaolu parandamiseks. Tartu linna partner projektis Healthy Boost on Tartu Ülikooli Liikumislabor.

Reedesele kohtumisele oodatakse asutusi, kelle töötajatel on väheliikuv töö (nt kontoritöötajad) ning kes juba kasutavad või on valmis katsetama kõnnikoosolekuid alternatiivina istuvatele koosolekutele. Kohtumise ühe osana toimub ka kõnnikoosolek - selleks palutakse riietuda mugavalt ning ilmastikule vastavalt, kuna kõnnikoosolek toimub õues.

Abilinnapea Mihkel Leesi sõnul on Tartu eesmärk olla liikuma kutsuv linn. "Paljud inimesed istuvad suure osa tööpäevast ning soovime, et nad leiaksid võimaluse olla ka tööpäeva kestel kehaliselt aktiivsed. Koos Liikumislabori ja linnaelanikega otsime ja katsetame võimalusi, kuidas liikumisest kujundada tööpäeva normaalne osa,” sõnas Lees.

Tartu Ülikooli liikumislabori juhataja Merike Kull kiidab kõnnikoosolekute algatust: „Eesti inimeste liikumisharjumustes on tublisti arenguruumi – praegu pole piisavalt aktiivsed ei lapsed ega täiskasvanud. Iseäranis puudu on sellisest liikumisest, mis oleks inimeste igapäevaeluga seotud. Kui uued koolihoovid ja näiteks Liikuma Kutsuva Kooli programm toetavad laste ja noorte liikumisvõimalusi, siis kõnnikoosolekud ja muud sarnased tegevused toovad juurde liikumist ja vähendavad istuvat aega ka täiskasvanute argipäevas."

Linnavalitsus palub kõigil huvilistel, kes soovivad oma kollektiiviga katsetada kõnnikoosolekute pidamist ning osaleda 25. oktoobril toimuval kohtumisel, end eelnevalt registreerida, kuna osalejate arv on piiratud. Selleks tuleb saata asutuse ning osalejate nimed aadressil [email protected]. Igast asutusest ootame 3-4 osalejat. Registreerimine kohtumisele toimub kuni 23. oktoobrini või kuni kohtade täitumiseni.

Projekti koordinaatori Piret Väljaotsa sõnul keskendub projekt Healthy Boost ehk Hoogu tervisele kahele tegevusele: välijõusaalidele IT-lahenduse loomisele, mis motiveeriks tartlasi enam katsetama õues treenimise võimalusi ning kõnnikoosolekute kasutamisele igapäevases tööelus.

Projekti rahastab Interreg Läänemere Piirkonna Programm https://www.interreg-baltic.eu/home.html
Healthy Boost projekti koduleht https://projects.interreg-baltic.eu/projects/healthy-boost-180.html

Täpsem info Piret Väljaots, [email protected], 7361 321.

Helle Tolmoff

avalike suhete osakond
kommunikatsioonispetsialist

Tel: 736 1336
Mob: 529 4297

Last changed 15.10.2019