Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Tartu kesklinna parkimismaja arhitektuurivõistluse võitis „Turuplats“

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

võidutöö eskiis

30 October / Täna kuulutati Tartu raekoja saalis välja Vabaduse pst 6 kavandatava parkimismaja arhitektuurivõistluse võitjad.

Esikoha pälvis töö märgusõnaga „Turuplats“, mille autor on Villem Tomiste Stuudiost Tallinn.
Paremuselt teiseks tunnistati töö märgusõnaga „Katus-Tänav“ - LÜNK arhitektid OÜ (Kaisa Lasner, Üllar Ambos, Ioannis Lykouras, Pille Noole) ja kolmandaks „Arkaad“ - Raadius Arhitektid OÜ (Kaspar Stroom, Agur-Andri Tarmo, Amor Vaik, Viljar Orub).

Žürii hinnangul eristus võidutöö oma arhitektuurse kvaliteedi poolest ning kasutas kõige tabavamalt ära parkimismaja otstarbest ja linnaruumilisest paiknemisest tulenevaid võimalusi. Võidutöö autor on paigutanud parkimismaja tundlikult linnaruumi, jättes selle ümber piisavalt õhku huvitavate vaadete tekkimiseks. Töö tugevusena toodi välja ka see, et võidutöös on hoone esimene korruse kogu ulatuses kavandatud kaubandus-teeninduspindadena, sh on ka avatud turuplats hoone Raekoja platsi poolses osas.

Lisaks esikolmikule märkis žürii kesklinna parkimismaja arhitektuurivõistlusele saabunud 29st tööst ära veel seitse: „Pemtel“  (PSST! OÜ), „Pink Slime“ (Arhitektuuribüroo Pluss OÜ), „Oja“ (Design Police Department OÜ, kxr architects OÜ), „Küütri Torn“ (Arhitekt Must OÜ), „Linnalava“ (Arhitektuuribüroo MA OÜ), „Pilv“ (Part OÜ) ja „Linna elemendid“ (KOLM KOMA ARHITEKTID OÜ).

Arhitektuurivõistluse eesmärk oli leida Vabaduse pst 6 kavandatavale parkimismajale väärikas ja vanalinna sobiv arhitektuurne lahendus. Hoone ehitus algab siis, kui leitakse parkimismaja rajamisest huvitatud investor.

Lisainfo: abilinnapea Reno Laidre, tel 7361 224, 528 6361 .

Helle Tolmoff

avalike suhete osakond
kommunikatsioonispetsialist

Tel: 736 1336
Mob: 529 4297

Last changed 30.10.2019