Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Tartus esitleb keraamika- ja papiinstallatsioone taani kunstnik Jakob Stig Isaksen

TYPA galerii pressiteade

Taani kunstnik

26 November / Detsembrikuus saab TYPA galeriis külastada Taani keraamikakunstniku Jakob Stig Isakseni installatsioone tutvustavat isikunäitust „How to use“.

Isaksen, kes viibib Tartus kunstiresidetuuri raames, on valmistanud kaks keskkonnahoiust ja Tartu linnailust inspireeritud installatsiooni papist ja savist.

Installatsioon „Up-Cups“ suunab mõtlema praegusele kliimakriisile ja selle lahendusvõimalustele. Jakob on kasutanud vanu joogitopse ning andnud neile uue mõtestatuma elu. Selle kunstiteose valmimisel tegi Jakob koostööd Fridays For Future liikumisega - topsikud kannavad nüüd FFF sõnumeid ning jäävad peale näituse lõppu liikumise kasutusse. Fridays For Future Tartu eestvedaja Henri Holtsmeieri sõnul kasutatakse topse, mis parasjagu näitusesaalis ei ole, teetassidena juba 29. novembri kliimastreigil #kuidastejulgete?.

Installatsioon „Between shadows“ on sündinud täielikult Jakobi Tartus veedetud aja jooksul. Inspiratsiooni on ta ammutanud pikematel jalutuskäikudel läbi linna, täpsemalt jäi talle silma Sõpruse sild ning installatsioon annabki edasi valguse ja varjude mängu silla ümber. Keskkonnasõbralikkust silmas pidades on installatsioon valmistatud kohaliku mööblipoe jääkpapist.

Näitus avatakse 27. novembril kell 18:00 TYPA galeriis (Kastani 48f, Tartu). Installatsioone saab tulla uudistama kogu detsembrikuu jooksul TYPA lahtiolekuaegadel K-P kell 12-18.

Last changed 26.11.2019