Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Linnaraamatukogu käivitab raamatute laenutuse piiratud mahus

Tartu linnaraamatukogu pressiteade

Raamatud riiulis Photo: Lilian Lukka

25 March / Tartu Linnaraamatukogu avab alates 25. märtsist teavikute laenutuse piiratud mahus, käivitades pilootprojekti raamatute tellimiseks Omniva pakiautomaatidesse.

Pilootprojekti käigus saab raamatuid ja teisi väljaandeid pakiautomaati tellida e-kataloogi ESTER kaudu.  Laenutamiseks saab tellida pakiautomaati ainult peamaja kogust ja ainult hetkel kohalolevaid väljaandeid maksimaalselt viis eksemplari korraga. Teavikud saab kätte Omniva pakiautomaadist, tellijal on võimalus valida kuue erineva pakiautomaadi hulgast üle linna enda jaoks sobivaim. Teenus on tasuline, seega tuleb laenutajal  pakile järele minnes maksta Omnivale postikulu vastavalt Omniva hinnakirjale. Loetud teavikud palume tagastada raamatukogu tagastuskastidesse.

Loe täpsemalt pakiautomaaditeenuse kohta

Oleme välja töötamas teisigi alternatiivseid lahendusi, et raamatuid laenutada eriolukorra ajal võimalikult paljudele soovijatele. Jälgige jooksvat infot raamatukogu ja linna kodulehelt, sotsiaalmeediast ning ajakirjandusest.

Raamatukogu blogides jagame jätkuvalt lugemis- ja vaatamissoovitusi, linnaraamatukogu kirjandusveebi leiab huviline aadressilt: www.luts.ee/kirjandusveeb.

Raamatukogu info- ja pikendustelefon 736 1380 töötab E-R 9-17, vastatakse meilile [email protected]. Tellitud järjekorraraamatud jäävad veel esialgu raamatukogu avamiseni ootele. Viivist ei küsita olukorra normaliseerumiseni.

Üleriigilise eriolukorraga seoses avas Tallinna Keskraamatukogu 18. märtsil oma e-raamatukogud kõigile Eesti elanikele. Ka Tartu Linnaraamatukogu panustab kriisi ajal neisse keskkondadesse  e-väljaannete hankimissse.

E-raamatukogust ELLU leiab lugeja kaasaegseid eestikeelseid e-raamatuid nii kodumaiste kui ka välisautorite sulest. E-raamatuid on võimalik lugeda nii tavalise arvuti kui ka nutiseadme (tahvelarvuti, nutitelefon) abil, samuti on ELLU kohandatud vaegnägijatele.

E-raamatukogu OverDrive sisaldab inglis- ja venekeelseid e-raamatuid ning audioraamatuid. Raamatuid saab lugeda või kuulata arvutis ning erinevates nutiseadmetes kas veebilehitseja või äpi kaudu, samuti laadida e-lugeritesse.

 Tartu Linnaraamatukogu jääb seoses eriolukorraga suletuks 1. maini või uue korralduseni.

Püsime terved!

Lisateave: peaspetsialist Küllike Lutsar, tel 736 1378 ja teenindusjuht Merike Karolin, tel 736 1396

Last changed 27.03.2020