Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Huviõpetajate tunnustuskonkursid ootavad tartlastest kandidaate

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

Huvitegevus Photo: Heikki Leis

20 April / Tartu tublisid huviõpetajaid saab aprillis esitada riiklikule huvialaõpetaja auhinnale ja Tartu huvikooli õpetaja elutöö auhinnale. Mõlemad tunnustused antakse üle sügisel. 

26. aprillini saab esitada kandidaate Eesti aasta huvialaõpetaja auhinnale, mis antakse välja esimest korda. Aasta huvialaõpetaja auhind on üks 13 riiklikust hariduspreemiast. Auhinnaga tunnustatakse inimest, kes on viimase kolme aasta jooksul oma tegevusega huvikoolis või -ringis toetanud noorte mitmekülgset arengut, teinud tulemuslikku tööd noortevaldkonnas ning kelle kogemus väärib esiletõstmist ja jagamist. Aasta huvialaõpetaja preemia on 10 000 eurot ja see antakse üle sügisel 2020. aasta õpetaja galal “Eestimaa õpib ja tänab”. Kandidaate saab Haridus- ja Teadusministeeriumi koduleheküljel esitada igaüks.
 
Kuu lõpuni ootab Tartu Linnavalitsus avaldusi Tartu huvikooli õpetaja elutöö auhinnale. Huvikooli õpetaja elutöö auhind on üks neljast kategooriast Tartu õpetaja elutöö auhinna konkursil. Selle kandidaadiks võib olla nii tegutsev õpetaja kui ka õpetajana töötamise lõpetanud pedagoog. Auhinna suurus on 10 000 eurot ja see antakse üle 24. septembril toimuval Tartu linna ja maakonna haridustöötajate tunnustusüritusel. Sellele auhinnale saavad kandidaate esitada huvikoolide juhid e-kirja teel. Lisainfo Tartu linna kodulehel.
 
Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonna juhataja Marleen Viidul ütles, et ajad on erilised, aga seda olulisem on oma valdkonna parimaid märgata, neid meeles pidada ja tunnustada. “Ärge jätke head võimalust kasutamata ja tehke kindlasti ka omalt poolt ettepanek,“ kutsus Viidul kõiki üles. 
 
Lisainfo: noorsooteenistuse juhataja Piret Talur, 5911 6614, [email protected].

Last changed 12.08.2021