Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Tartu Linnaraamatukogu avab lugejatele uksed

Tartu Linnaraamatukogu pressiteade

Tartu Linnaraamatukogu Photo: Tartu Linnaraamatukogu

6 May / Esmaspäeval, 11. mail avab Tartu Linnaraamatukogu pärast ligi kaks kuud kestnud sunnitud pausi taas lugejatele uksed. Külastajad on oodatud nii keskkogusse kui ka kõikidesse harukogudesse, küll aga tuleb arvestada eriolukorrast tingitud piirangutega.

Külastajatel tuleb järgida 2+2 reeglit, desinfitseerida käed ja soovitatav on isiklike kaitsevahendite kasutamine. Laenutussaalid on erineva suurusega, seetõttu tuleb mõnel pool reguleerida külastajate arvu. Näiteks keskkogu ajakirjanduse ning eesti- ja võõrkeelse ilukirjanduse laenutussaali mahub korraga turvaliselt seitse külastajat, Raeplatsi lugemistuppa lehti lugema kaks ja arvutit kasutama kaks inimest. Nende saalide külastamisel palume jälgida raamatukoguhoidjate märguandeid. Piiratud on samuti kohalkasutuse ja arvutiklasside töökohad, oma reeglid on välja töötanud ka harukogud. Täpse info leiab külastaja osakonna või harukogu ukselt.

Alates 11. maist  tellimuste põhjal pakke välisuksel enam ei väljastata, küll aga saab ka edaspidi tellida teavikuid e-kataloog ESTER kaudu pakiautomaatidesse.

11. mail avaneb taas teavikute järjekorda panemise võimalus koos tellimisega soovitud laenutuspunkti. Raamatukogus on võimalik teha koopiaid ja printida, samuti läheb käima koduteenindus. IV korrusele muusikaosakonda luuakse eraldi töökoht Zoomi kaudu (linnaametnikega) suhtlemiseks.

Enne raamatukogu avamist pikendatakse veel kõik laenutähtajad ning maikuus viivist ei küsita, seega pole vaja raamatute tagastamisega kohe esimestel päevadel kiirustada.

Linnaraamatukogu keskkogu, Raekoja platsi lugemistuba ja harukogud on avatud tavapärastel lahtiolekuaegadel E-R 9-20, laupäeviti 10 -16. Karlova-Ropka  ja  Ilmatsalu harukogu ning Lubja tänava laenutuspunkt on samuti avatud tavapärastel aegadel, seega pisut lühemalt kui teised harukogud.

Täiendav info: raamatukogu direktori kohusetäitja Mai Põldaas tel 736 1397, [email protected]

Last changed 06.05.2020