Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Vabaduse puiesteel peatub pühapäeval kuuks ajaks autoliiklus

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

Liiklus Photo: Juhan Voolaid

26 June / Vabaduse puiestee lõigust saab kuuks ajaks Autovabaduse puiestee, et meelitada tartlasi kesklinna mõnusalt ja turvaliselt aega veetma. Seetõttu on Tartu linnas pühapäevast, 28. juunist kuni 6. augustini autoliiklusele suletud Vabaduse puiestee lõik Kaubamaja ristmikust Kaarsillani.

Autodele säilivad juurdepääsud kaubamaja, Turu ja Magistri tänava parklatesse, autoliiklus toimub sel ajal Narva maantee kaudu. Narva maanteele on ajutiselt suunatud ka bussiliinid 6, 7 ja 13 ning ööliinid 21 ja 22. Seni ei peatu bussid peatustes Raeplats ja Vabaduse puiestee, Palmihoone peatus on ajutiselt viidud Laiale tänavale. Kesklinna suunas sõites peatuvad Vene peatuses ainult bussiliinide nr 7 ja 13 bussid. 

Vabaduse pst taksoparkla taksodele luuakse kohad Kaarsilla lähedal asuva Raeplatsi bussipeatuse juurde ning kaubamaja parklasse.

Autovabaduse puiestee eesmärk on luua turvaline avalik ruum, mis pakub põnevaid vaba aja veetmise võimalusi ja elavdab kesklinna. Külastajaid ootavad kiigelabürint, rannabaar, välilugemissaal, piknikualad, mitmekülgse taimestikuga niidukastid, tänavatoiduautod, koosolekuteala, turu- ja täikaplats, programmid ja õpitoad, pinksilaud, korvpalliplats, minigolf, välikino ja palju muud põnevat.

Autovabaduse puiestee on külastajatele avatud 3. juulist 2. augustini P-N kuni kell 22, R ja L kuni kell 0.30.

Lisainfo Autovabaduse puiesteega seotud teemadel: www.tartu.ee/autovabadus

Last changed 26.06.2020