Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Tartus muutus noorsootöö projektide toetamise kord

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

Noored Tartus

2 July / Algas 2021. aastaks noorsootöö projektidele ja programmidele toetuse taotlemine. Taotlemise tingimustes on toimunud mitu noortesõbralikku muudatust. 

Esmakordselt on esile toodud noorte eakohase kaasamise tähtsus projekti igas etapis ideest teostuseni. Varasematel aastatel oli see osa õpikogemuse kirjeldusest, hiljuti linnavolikogus heaks kiidetud muudatustega sai noorte eakohasest kaasamisest aga eraldiseisev taotluse osa ja hindamiskriteerium.

Kui varem pidi tegevust seostama Tartu linna arengudokumentide eesmärkidega, siis nüüd on oluline põhjendada tegevuse vajalikkust Tartu noorsootöös. Selline uuendus võimaldab taotleval mittetulundusühingul soovi korral tuua esile noorte endi tunnetatud vajadusi, mis ei pruugi olla veel jõudnud linna tegevusplaanidesse.

Lisaks on senisest selgemalt sõnastatud projekti ja programmi erinevus. Noorsootöö projekt on Tartu noortega koostöös korraldatav ja Tartu noortele suunatud sündmus või sündmuste sari. Noorsootöö programm on vähemalt kümme kuud kestev sündmuste sari või Tartus tegutseva noorteühingu aasta tegevuskava, mis on korraldatud Tartu noortega koostöös ja suunatud Tartu noortele.

Kuna kevadel puhkenud koroonaviiruse pandeemia pingestas ka linna majandusolukorda, siis võib toetuste maht seniselt 80 000 eurolt väheneda. Seega tasub toetuse saamiseks taotlust koostades eriliselt silmas pidada, et tegevused peavad olema hästi põhjendatud ning eelarve hoolikalt läbi mõeldud.

Eriolukorra mõju tõttu on Tartu linna noorsootöö aastaringne taotlusmeede käesolevaks aastaks suletud. 26. augustil toimuval noorsootöö rahastamise infopäeval raekojas tutvustatakse tol hetkel avatud toetusmeetmeid nii linnas, riigis kui rahvusvaheliselt. Rohkem infot sündmuse kohta leiab augusti keskpaigast Tartu noorsooteenistuse Facebooki lehelt.

Last changed 02.07.2020