Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

17. juulil avatakse Tartu Kunstimuuseumis kaks näitust

Tartu Kunstimuuseumi pressiteade

14 July / Reedel, 17. juulil kell 17.00 avatakse Tartu Kunstimuuseumis kaks uut näitust „FinnCycling-Soumi-Perkele!” ja „Vaikiv“

Martta Tuomaala „FinnCycling-Soumi-Perkele!”

Tartu Kunstimuuseum kutsub nautima Marta Tuomaala unikaalset videoinstallatsiooni „FinnCycling”, mis loob galeriisse erilise jalgratta-spinning’u stiilis treeningklassi. Teos on osa laiemast projektist, mis uurib tööga seotud teemasid ning naiste rolli Soome ühiskonnas.

Näitus „FinnCycling-Soumi-Perkele!” toob Tartusse Helsingis elava kunstniku Martta Tuomaala videoinstallatsiooni, mis koosneb videost ja kahest treeningrattast, mida külastajad kasutada saavad. Tunnipikkune teeningvideo räägib Soome ühiskonna jaoks olulistest päevakajalistest, sotsiaalsetest ja keskkonnateemadest, mida esitatakse treeningsõnavara ja räpplaulude saatel. Irooniline ja absurdimaiguline video karikeerib Soome üleeelmise valitsuse lühinägelikke otsuseid, mis sisimas tulevad tuttavad ette ka eestlastele.

Kuraator: Julia Polujanenkova

Näituse „FinnCycling-Soumi-Perkele!” või täismaja piletiga on sissepääs MyFitnessi klubisse pileti ettenäitamisel ühekordne külastus 3 EUR.

„Vaikiv“

Tartu Kunstimuuseumi esimesel ja teisel korrusel toimuv näitus „Vaikiv“ on vaade vaikimisele ja eksistentsiaalsele ning poliitilisele mõõtmele. Jevgeni Zolotko video- ning ruumiinstallatsioon kaevub ühte vaikimisse ning selle jälgedesse mälestustes ning esemetes. Teosega liituvad maalid, graafilised lehed ja fotod aastatest 1934–1940, kus ilmutab end vakatamine.

Kuraatorid: Jevgeni Zolotko ja Eero Epner

Näitused jäävad avatuks kuni 27.09.2020

Last changed 14.07.2020