Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Infotahvlid heidutavad ohtlikke kiiruseületajaid

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

infotahvlid Photo: Lilian Lukka

31 July / Sel nädalal paigaldati Tartu linna sissesõitudele 16 infotahvlit, mis heidutavad ohtlikke kiiruseületajaid.

Uued infotahvlid teavitavad sellest, et linnas mõõdetakse piirkiirusest kinnipidamist muuhulgas ka mobiilsete kiiruskaameratega. 

Tartu sissesõitudele paigaldatud infotahvlid annavad linnaliikluses osalevatele autojuhtidele selge signaali, et mistahes ajal ja kohas võivad nad sattuda ka mobiilse kiiruskaamera vaatevälja, mille asukohta pidevalt muudetakse.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sōnul tehti otsus koostöös politseiga. "Meie ühine eesmärk on linnatänavail kihutavaid sõidukijuhte rohkem distsiplineerida ja muuta nii meie linnakeskkond veelgi turvalisemaks," ütles linnapea.

Politsei senine kogemus liikluse rahustamisel on näidanud, et avalikud kiirusemõõtmised ei ole piisavalt tõhus meede nende autojuhtide suhtes, kes süsteemselt ja ulatuslikult kiirust ületavad. „Paraku on autojuhte, kes käituvad teistega arvestavalt ning sõidavad lubatud piirkiirusega üksnes siis, kui tajuvad vahetut vahelejäämise riski,“ põhjendas infotahvlite vajalikkust Tartu patrullitalituse vanemkomissar Janek Sarapuu. Ta märkis, et kiiruseületamiste arv on tänavu esimesel poolaastal kasvanud nii Tartu linnas kui maakonnas. „Soovime ennekõike ennetada tõsisemaid tagajärgi, mis reeglina kaasnevad just suurtel sõidukiirustel. Samuti harjutada peatse koolialguse eel autojuhte teistega arvestavalt liiklema ning kaitsta kõiki teisi, seaduskuulekaid liiklejaid,“ selgitas vanemkomissar.

Helle Tolmoff

avalike suhete osakond
kommunikatsioonispetsialist

Tel: 736 1336
Mob: 529 4297

Last changed 31.07.2020