Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Maaülikool kutsub loodusesõpru metsapäevale

Eesti Maaülikooli pressiteade

14 September / Sügisvärvides mets, uuenenud looduse õpperada, „Metsa-aabitsa“ esitlus ning palju muudki toredat ja harivat saab osaks neile, kes tulevad laupäeval, 19. septembril Järvselja õppe- ja katsemetskonnas korraldatavale metsapäevale.

Uuenenud looduse õpperada on 3,4 km pikk ning see tutvustab erinevaid metsaelupaiku. Samuti seal elavaid liike. Õpperaja infotahvlitelt saab lugeda erinevate metsatüüpide iseloomustusi ning rajale on paigutatud looma- ja linnuliikide elusuuruses 2D-kujud. Rada pakub avastamist ja rõõmu nii lastele kui täiskasvanutele.

„Metsa-aabits“ on aga äsja ilmavalgust näinud lastekirjanik Juhani Püttsepa ja Eesti Maaülikooli metsateadlaste koostöös kirjutatud hariv raamat lastele, milles tutvustatakse olulisi metsaga seotud teemasid.

Üritus algab kell 12.15 Järvselja keskuse parkla/söökla juurest ja kestab orienteeruvalt kolm tundi. Üritus on kõigile osalejatele tasuta. Et aga korraldajad saaksid ürituseks paremini valmistuda, palutakse end kirja panna kuni 18. septembrini.

Riietuda soovitavad korraldajad vastavalt ilmale ning igaks-juhuks tasub kotti või taskusse pista ka vihmakeep. Soovijad saavad kaasa võtta oma piknikukorvi. Sooja teed ja magusat pakutakse ka kohapeal.

Kel puudub võimalus saabuda Järvseljale oma transpordiga, saab tulla ja minna Järvselja ja Tartu vahet sõitva maakonnaliinide bussiga, mis väljub Tartu bussijaamast kell 11.10 ning sõidab Järvselja keskusest tagasi kell 15.39. Järvselja bussipeatus on kohtumispaiga lähedal.

Looduse õpperada ja „Metsa-aabits“ on valminud Keskkonnainvesteeringute Keskuse projektide raames.

Lisainfo: Eneli Põldveer,  tel +372 5683 3374

Last changed 14.09.2020