Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Kutsehariduskeskuse esimene ülekooliline ettevõtluspäev ärgitab ette võtma

Tartu Kutsehariduskeskuse pressiteade

kutsehariduskeskus

5 October / Teisipäeval, 6. oktoobril toimub Tartu Kutsehariduskeskuses esimene ülekooliline ettevõtluspäev, mis toob õppijateni inspireerivaid ettekandeid ja arutelusid ning töötube, milles ise aktiivselt kaasa lüüa.

Kutsehariduskeskuse ettevõtluspäeva peakorraldaja õpetaja Tiina Aidniku sõnul on ettevõtluspäev osa kooli suurest eesmärgist kujundada ettevõtlusõpe kaasaegseks ja praktiliseks. „Ettevõtlust ja ettevõtlikkust ei saa õppida klassitunnis aineõpetajat kuulates, vaid see on protsessipõhine õpe. Lähtume sellest, et ettevõtlikkus on tulevikutöö oskus ning neid oskusi saab arendada elulisi probleeme lahendades ja teadmisi igapäevaselt kasutades,“ selgitas ta päeva eesmärki.

Ettevõtluspäev kutsehariduskeskuses algab kell 9.00, mil konverentsisaalis saab kuulata Marko Karu inspireerivat esinemist teemal “Disainmõtlemine – oskus ja julgus teha ennenägematuid asju”. Pärast seda toimub samas kaks arutelu. Milline on tulevikutöö ja kuidas ettevõtlusõpe aitab tulevikuks vajalikke oskusi arendada – sellel teemal diskuteerivad Kaja Sander  Luua Metsanduskoolist, Elen Raudsepp Tallinna Majanduskoolist,  Pilvi Tauer Tallinna Tehnikagümnaasiumist ning Juta Jaani Tartu Ülikoolist. Teises paneelis saavad sõna praktikavõimalusi pakkuvad ettevõtted Salvest, Tarmetec OÜ  ja A Le Coq ning koos arutletakse kuidas praktikaettevõtted tulevikutöö oskustega meistreid arendavad. Arutelusid modereerib Erika Veide Haridus- ja Noorteametist.  Konverentsisaalis toimuvat programmi saab jälgida veebi vahendusel  TKHK YouTube kanalil.

Lisaks kohapeal või veebis jälgitavale programmile toimuvad õpilastele ka erinevad töötoad. Nii kutsehariduskeskuse Põllu kui Kopli tänava õppekorpuses on terve päev kirju töötubade programm, kus saab kaasa lüüa finantseerimise, maksude, müügi või liftikõne teemal, arendada õpilasprojekte või äriideid. Metec kutsub õppijaid aga enda ettevõttesse külla. „Õppijate huvi on olnud väga-väga suur ja noored on tegijad,“ kinnitas õpetaja Tiina Aidnik. “Registreerunuid on palju ja oleks kindlasti veelgi, kuid sel aastal peame mõtlema ja käituma ettevaatlikult,” märkis ta.

Kutsehariduskeskuse ettevõtluspäev on osa projektist „Ettevõtlusõppe ümberkujundamine Tartu Kutsehariduskeskuses“, mille tegevusi rahastab Euroopa Sotsiaalfond ja Eesti riik meetme „Õppe seostamine tööturu vajadustega“ tegevuse „Ettevõtlikkuse ja ettevõtlusõppe süsteemne arendamine kõigil haridustasemetel“ raames.

Lisainfo
Tiina Aidnik
õpetaja
[email protected]

 

Last changed 05.10.2020