Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Tartu linnakärajad: kaasav eelarve

Tartu Linnavolikogu

Linnakärajad

19 October / Kaasava eelarve teemasid käsitlev Tartu kaasamiskärajate sarja viies üritus toimub teisipäeval, 20. oktoobril kell 18.

Suvel edukalt alguse saanud linnakodanike kaasamisüritus toimub Facebooki otseülekandena ja osalema on oodatud kõik, keda huvitab Tartu kaasav eelarve.

Kärajate eestvedaja, linnavolikogu esimees Lemmit Kaplinski: "Kaheksa aasta jooksul on tartlased andnud kaasava eelarve kaudu enam kui miljon eurot kohaliku kogukonna jaoks olulistele projektidele. On rajatud kaldapiirdeid, soetatud helitehnikat ja korrastatud koolihoove. Usun, et nii linn kui linlased saavad igal aastal protsessi käigus teada midagi uut meie ühiste eelistuste ja väärtuste kohta. Kärajatel vaatame ajas tagasi ja püüame ennustada tulevikku, milliseks kujuneb kaasava eelarve hääletus tuleval aastal või kümne aasta pärast.“

Linnakärajatel kogunevad sel korral arutama kaasava eelarve projektijuht Lilian Lukka, kaasava eelarve ekspertkomisjoni esindaja, linnavolikogu liige Indrek Katušin ning 2018. aasta võiduprojekti "Annelinna spordiväljak" esindaja Kristjan Karis.

Kaasav eelarve tähendab, et linnakodanikud saavad ise otsustada, millele kohaliku omavalitsuse eelarvet kulutada. Tartlased on saanud määrata umbes ühe protsendi linna investeeringute eelarve kasutamist kaasava eelarve protsessis 2013. aastast. Äsja lõppenud kaasava eelarve hääletusel osales 7260 tartlast, kes andsid kokku 14 396 häält.

Linnakärajad algavad teisipäeva õhtul kell 18:00 otseülekandena Tartu Linnavolikogu Facebooki lehel ning on hiljem samas järelvaadatavad.

Lisainfo: linnavolikogu esimees Lemmit Kaplinski, 511 8619

Last changed 12.08.2021