Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Tartu ootab ettepanekuid 2020. aasta kultuurikandjate valimiseks

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

kultuurikandja tseremoonia Photo: Gabriela Liivamägi

18 November / Tartu tunnustab igal aastal kultuurivaldkonna parimaid Kultuurikandja aunimetusega. 2020. aasta parimate valmiseks oodatakse ettepanekuid kuni 18. detsembrini.

“2020. aasta on kultuuriinimeste jaoks olnud keeruline ning seda enam on oluline valdkonnas silma paistnud inimesi ja organisatsioone tunnustada,” ütles kultuuriosakonna juhataja Marleen Viidul.

Kultuurikandjaid valitakse kaheksas kategoorias:  aasta kultuurisündmus, aasta kultuuriorganisatsioon, aasta looja, aasta rahvakultuurikandja, aasta noor kultuurikandja, aasta kultuurikorraldaja, aasta kultuurikajastaja ja aasta uustulnuk Ettepanekuid saab kuni 18. detsembrini 2020 (k.a) esitada siin.
Ettepanekuid saavad teha nii eraisikud kui ka organisatsioonid. Ettepanek peab sisaldama aunimetuse kategooriat, andmeid isiku või organisatsiooni kohta, ülevaadet saavutustest/tegevusest ja argumenteeritud hinnangut.

Esitatud kandidaatide seast valib  kultuurivaldkonna ekspertidest  ja linna esindajatest koosnev komisjon välja aunimetuste nominendid ja laureaadid. Kultuurikandja laureaatide nimed avalikustatakse pidulikul tseremoonial, mis toimub 2021. aasta veebruaris. Aunimetuse laureaadid saavad kingituseks kunstiteose ning rahalise preemia 1250 eurot.

Kultuurikandja statuudiga saab lähemalt tutvuda siin.

 

Last changed 15.12.2020