Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Tartu areneb ettevõtluslinnana

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

Torm metalli tööline Photo: Torm Metall OÜ

26 November /

Tartu linnavalitsus kehtestas planeeringu, millega kerkib Ropka tööstuse linnaossa Tartu suurim tootmishoonete kompleks. Kiiresti arenev metallitöötlusettevõte Torm Metall soovib seal oma tootmist laiendada.

Linnavalitsus kehtestas Inseneri 8 krundi detailplaneeringu, millega antakse võimalus rajada kinnistule kuni kuus büroo- ja tootmishoonet. Suurim võimalik ehitisealune pind ligi 7 hektari suurusel krundil on kokku 38 322 m².

Tartu abilinnapea Reno Laidre sõnul on Tartusse kerkimas linna suurim tootmiskompleks. „Planeeringuga on määratud hoonete ehitusaluseks pinnaks üle 38 000 ruutmeetri – selliseid hoonemahte me pole varem linnas planeerinud," täpsustas Laidre. "Ettevõtluse hea käekäik on Tartu linnale väga oluline ja meie saame oma ettevõtjaid aidata sellega, et oleme asjaajamises paindlikud, läbipaistvad ja kiired. Antud juhul leidsime lahenduse ettevõtte kiirest kasvust tingitud suuremale ruumivajadusele ja anname Torm Metalli kasutusse algse väiksema ehitusõigusega Inseneri 4 maaüksuse asemel suurema ehitusõiguse saanud Inseneri 8 krundi," rääkis abilinnapea.

Osaühingu Torm Metall juht Oskar Kilk ütles, et ettevõte kavandab krundile uut tootmis- ja kontorihoonet. „Esimeses ehitusjärgus saab hoones olema umbes 12 000 m2 tootmispinda ja tulevikus on võimalik hoonet laiendada veel teist samapalju. Uue hoone valmimisel asub seal tööle hinnanguliselt 200 inimest,“ täpsustas Kilk.
Torm Metall tegeleb metalltoodete tootmise ja erinevate tootmisteenuste pakkumisega. Lisaks kohalikele ettevõtetele on osaühingu klientide hulgas ka mitmeid tuntud rahvusvahelisi ettevõtteid. Suurem osa ettevõtte toodangust eksporditakse.

Inseneri 8 detailplaneeringuala asub Tartu linnas Ropka tööstuse linnaosas Turu tänava ja Emajõe vahelisel alal. Ala on hoonestamata ja asub endisel soisel Emajõe lammialal. Planeeringu koostamise ajal viis Keskkonnaamet läbi kaitsealuste taimede inventuuri, mille käigus planeeritaval alal kaitsealuseid liike ei leitud.
Detailplaneering oli avalikul väljapanekul 13. – 27. oktoobril ning selle käigus arvamusi ega ettepanekuid ei esitatud.

Lisainfo: abilinnapea Reno Laidre, tel 7361 224, 528 6361 .

Helle Tolmoff

avalike suhete osakond
kommunikatsioonispetsialist

Tel: 736 1336
Mob: 529 4297

Last changed 26.11.2020