Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Emajõe äärde kerkivad suveks uued kohvikud

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

suvekohvikud Photo: Marek Metslaid

19 January / Tartu kesklinna Emajõe-äärsele alale kavandatakse kolme uut suvekohvikut.

Nende ehitamiseks väljastas linnavalitsus tänasel istungil projekteerimistingimused.

Tulevaks suveks avavad Vabaduse puiestee 1c kinnistul kohvikud OÜd Cafe Chef, Gustav Cafe ja Väike Kuuba. Vastavalt üüritud maa-alale tulevad toidukohad erinevate suurustega.

Abilinnapea Reno Laidre sõnul peavad rajatavad hooned sobituma kesklinna ja  Tartu vanalinna muinsuskaitsealasse. „Projekteerimistingimuste kohaselt peab uute hoonete arhitektuur olema kõrgetasemeline. Välisviimistluses tuleb kasutada ajas kestvaid ja vanalinnale omaseid kvaliteetmaterjale nagu puitu, tellist, graniitkivi, betooni, krohvi või muud sarnast. Matkivaid materjale tuleb vältida ja keelatud on plastraamidega aknad“ täpsustas Laidre.

Abilinnapea sõnul on tartlased ja linna külalised Emajõeäärsed suvekohvikud hästi omaks võtnud. „Kuigi uute toidukohtade avamise tähtajaks on 1. juuni, loodan ma väga, et ettevõtjad suudavad olla kiiremad ning avavad oma terrassid külastajatele juba esimestel soojadel kevadõhtutel.“

Vabaduse puiestee 1c kinnistul asuvate maa-alade üürile andmiseks korraldas linn eelmisel aastal konkursi. Maa anti uute toitlustuskohtade rajamiseks üürile kümneks aastaks. Võitjate väljaselgitamisel võeti lisaks pakutavale üürile arvesse ka kavandatava teenuse kontseptsiooni, sh planeeritavaid tegevusi ja menüüd ning toitlustuskoha ehituslahendust.

Lisainfo: abilinnapea Reno Laidre, tel 7361 224, 528 6361 .

Helle Tolmoff

avalike suhete osakond
kommunikatsioonispetsialist

Tel: 736 1336
Mob: 529 4297

Last changed 19.01.2021