Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Tartu kinnitas 2021. aasta kultuurivaldkonna toetused

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

Tartu Elektriteater Photo: Mana Kaasik

19 January / Tartu Linnavalitsus toetab 2021. aastal kultuurprojekte ja -programme 780 894 euroga ning asumiseltse ja rahvusvähemusi 50 644 euroga. Kolmeaastaste tegevustoetuste maht on 2021. aastal 142 000 eurot.

Kultuuri suurprojektide toetusteks eraldas linnavalitsus 424 599 eurot ja kultuuriprogrammidele 319 901 eurot ning 2021. aasta esimesel kultuuri väikeprojektide voorus jagati toetusi kogusummas 36 394 eurot.

Esmakordselt toetatakse uue süsteemi alusel ka asumiseltse ja rahvusvähemusi. Toetust saab kuus asumiseltsi kokku 18 500 euroga ning üheksa rahvusvähemuse ühingut kokku 32 144 euroga. Lisaks jätkub kolmeaastase kultuuritegevuse toetuslepingu alusel Tartu Uue Teatri, TYPA ja Tartu Elektriteatri tegevuse toetamine.

Tänavuste kultuuri suurprojektide puhul annavad tooni Tartu linnale omaseks ja oluliseks saanud sündmused, nagu Draama, Stencibility ja tARTuFF. Lisandunud on uusi etenduskunstide projekte, näiteks uuslavastus “Põlevkivi” ning Kinoteatri ja Tartu Uue Teatri koostöölavastus. Samuti toimuvad 2021. aastal mitmed sündmused, mis möödunud aastal koroonapandeemia tõttu ära jäid: soome-ugri rahvaste maailmakongress ja rahvusvaheline niplis- ja nõelapitsi kongress. Uue tegijana hakkab 2021. aastal avalikku kultuuriprogrammi pakkuma Konrad Mägi Ateljee Selts.

Kultuuri väikeprojekte iseloomustab muusika- ja kirjandusprojektide rohkus. Muusikasündmustest toimub aprillis XIV rahvusvaheline kandlefestival, lisaks on oodata mitmesuguseid kontserte. Tartu kui UNESCO kirjanduslinna programmi rikastavad veebruaris tegevust alustav lugemisklubi “Trükimust ja pool pokaali” ning märtsis tähistatav rahvusvaheline luulepäev.

“Möödunud aasta oli kultuurivaldkonnale enneolematult keeruline, kuid julgustav on näha, et ka ebakindlates tingimustes jagub kultuurikorraldajatel jõudu, et teha tulevikuplaane. Väga rõõmustav on näha, et kultuurivaldkonnas ollakse valmis kiirelt ümber orienteeruma, et oma publikule parimat pakkuda. Tartul on põhjust oma kultuurivaldkonna üle uhkust tunda,” selgitas kultuuriosakonna juhataja Marleen Viidul.

Piiratud eelarvevõimaluste tõttu ei jagata 2021. aastal kultuurivaldkonna investeeringutoetust, kuid avatud on kultuuri arengutoetuse taotlusvoor, mis on suunatud mittetulundusühingule või sihtasutuse aredustegevuste toetamiseks. Arengutoetuse taotlusi saab esitada kuni 1. veebruarini (k.a).

Järgmine kultuuri väikeprojektide voor on avatud 1. veebruarist kuni 1. aprillini.

Lisainfo: Kristiina Avik, kultuuriteenistuse juhataja. [email protected], 528 2761

Last changed 19.01.2021