Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Veebruar on Kultuuriteel muuseumite kuu

Eesti Rahva Muuseumi pressiteade

Eesti Rahva Muuseum Photo: Ruth Pindus

2 February / Kus saab näha meie rahvuseeposest tuntud rahvapärimuskohti ja tutvuda vanausuliste kultuuriga, külastada Eesti uhkeimaid losse? Kus näed „Kevade“ filmist tuntud koolimaja? Või tutvuda jääajaga, teha ise jäätist ja osaleda EHE-kvaliteedimärgisega töötubades? Kus saab oma silmaga näha Eesti esimest sinimustvalget lippu ja tutvuda 800 aastat tagasi elanud Kukruse memmega?

Kultuuritee on loodud selleks, et tutvustada Jõgevamaa põnevaid vaatamisväärsusi, ehitisi, loodust, muuseume, sündmusi, toidukohti, majutusasutusi jne. Kultuuritee on kasvanud juba ka maakonnast kaugemale ning asub hea naabri Sibulatee vahetus läheduses.

1.-28. veebruar toimub 19 muuseumit koondava Kultuuritee muuseumite kuu. Kultuuritee muuseumid asuvad peamiselt Jõgevamaal, aga meiega on liitunud ka nt ERM, Jääaja Keskus ja Eesti Piimandusmuuseum. Kultuuriteel asub nii mõisaid, losse, 24/7 avatud muuseume kui ka muuseumrong. Hea võimalus veeta sõbrapäev, vastlad, EV103 ja koolivaheaeg Kultuuriteel!

Eripakkumiste, töötubade ja üritustega saab tutvuda kodulehel (https://kultuuritee.ee/muuseumitekuu/) ja FB sündmuse lehel.

Mustvee vallavanem Aivar Lainjärv: „Hea meel on näha, et Kultuuritee on võtnud nõuks veebruari kuus tuua Jõgevamaa muuseumid eraldi tähelepanu alla. Seegi on tähelepanuväärne, et Kultuuritee algab juba Eesti Rahva Muuseumiga ja et sellele teele jäävad ka Tartumaal asuv Jääaja Keskus ning Järvamaal toimetav Eesti Piimandusmuuseum. Väga oluline on tutvustada meie esivanemate pärandit ning muuseumid on selleks ideaalseks kohaks. Millal siis veel avastada meie rahvale olulisi väärtusi, rahvuseepose legendi, kodukandi ajalugu, kirjanike ja luuletajate elulugusid, kui mitte veebruaris, kui Eesti Vabariik tähistab oma sünnipäeva?

Mustvee vald võib uhkusega öelda, et meie vallas Kääpal asub maailma parim Kalevipoja muuseum, Kasepääl ootab kõiki vanausuliste ja ikoonimaali ajalugu tutvustav Peipsimaa muuseum, Mustvees kaalumuuseum ning vanausuliste koduloomuuseum. Avinurme jääb nii Avinurme muuseumrong kui veebimuuseum Avinurme Ajavakk. Olete kõik oodatud külla!“

Kultuuritee muuseumite kuud veab eest SA Jõgevamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse turismiarendusjuht Eveli Jürgenson.

Last changed 02.02.2021