Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

News

Sõbrapäeval näeb ERMis uusi rahvarõivaid ja saab kohtuda Anu Rauaga

Eesti Rahva Muuseumi pressiteade

Anu Raud Photo: Anu Ansu

11 February / Sõbrapäeval, 14. veebruaril, kutsub ERM oma sõpru külla. Põhjuseid sündmuste näol on mitmeid, kuid oluline on kindlasti see, et sõbra saab muuseumisse sel päeval tasuta kaasa võtta. Ehk ostes ühe pileti saab teise tasuta kauba peale.

Päeva juhatab sisse ERMi rahvarõivaste valmistajate kooli kaheksanda lennu lõputööde esitlus. Kell 11 algaval esitlusel näitavad kahe aasta jooksul koolis valminud komplekte 19 õppurit. Lõputöödena tulevad pealtvaatajate ette rõivad Hargla, Juuru, Jõhvi, Karuse, Maarja-Magdaleena, Mihkli, Muhu, Rõuge, Setomaa, Tarvastu, Torma, Türi, Urvaste, Virumaa, Viru-Nigula ja Väike-Maarja kihelkondadest. Lisaks üks linnamoeline kostüüm. Lõputöid kommenteerib ERMi kuraator ja Eesti rahvarõivaste korüfee Reet Piiri.

Kell 14 esilinastub Jakob Hurda saalis režissöör Erle Veberi film „Pärand. Anu Raud“. Akadeemik ja emeriitprofessor Anu Raud on Eesti vaibakunsti raudvara. Ligi 50 aastat kestnud loometegevuse vältel on ta suutnud luua vaibakunstnike koolkonna ning õpetanud sadadele noortele vaipade tegemist ning seda, kuidas hoida esivanemate vaimset ja materiaalset pärandit elavana. Ta suudab oma tarkuses seletada vaarema kindakirja tähendust ja samas kirjutada nutika projekti selle mustri digiteerimiseks.

Kohal on nii filmitegijad kui ka peaosaline ise ning enne filmi avavad asjaosalised Aet Ollisaare suunamisel filmi tagamaid. Enne ja pärast filmi saavad soovijad soetada Anu Raua raamatuid ja postkaarte.

Eesti Rahva Muuseum on avatud pühapäeval kell 10–18; püsinäitus „Kohtumised“ on prii sissepääsuga kuni aprilli lõpuni.

Palume külalistel kanda kindlasti maski, desinfitseerida käsi ning hoida vajalikku distantsi.

Info rahvarõivakooli kohta (pildid ja jutt seitsmendast lennust).

Info filmi esilinastuse kohta.

Lisainfo:

Liis Lainemäe

sisuturundaja

Eesti Rahva Muuseum

5648 0065

www.erm.ee

Last changed 11.02.2021