Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Küsimus

Küsimus

Valdkond: liikluskorraldus
Teema: Bussipetuste teisaldamine

Võru tänava bussipeatus on nüüdseks juba kahe kuu jooksul tõstetud Filosoofi tänava nurgale, tõstamata on aga unustatud bussipeatuse pink. Kõnnin igal hommikul sealt mööda ja mul on siiralt kahju bussi ootavatest vanainimestest ja väikeste lastega emadest, kes peavad lõõskava päikese ja kuuma käes bussi seal seisma. Kes toetub vastu maja seina, kes proovib elektripostist tuge leida, kes istub tänavakivil.
Suheldes linnavalitsuse selle ala spetsialisti Kaimar Jussiga sain osaks erakordselt arrogantse ametniku suhtumisele. Ametnik, kes peaks hea seisma oma linna kodanike heaolu eest, ülbitses, et tema palk tulevat, mitte maksumaksjate SIC! taskust vaid ta teenivat selle välja teesulgemismaksudega ( siinkohal oleks lausa lõbus tutvuda linna raamatupidamisega) ja kuna lahendus on ajutine ja varsti liiklus Võru tänaval avatakse, polevat ka pingi teisaldamiseks mingit vajadust...
Kas oleks siiski võimalik, et linnavalitsuse ametnikud sellistele "pisiasjadele" tähelepanu pööraksid? Võibolla ei peaks linnavalitsuses töötama ametnikud, kelle eesmärgiks on vaid maksude kogumine endale palga saamise eesmärgil....? Kui ametnike eesmärgiks ei ole oma linnakodanikele elamisväärse keskkonna korraldamine, mis see siis on?

Esitaja: K. V.
Esitatud: 10.08.2018

Vastus

Tere!

Täpsustan, et ajutine peatus ei asu Filosoofi tänava otsal mitte kaks kuud, vaid natuke üle kuu, mis on ka loomulikult pikk aeg. Ajutisse peatusesse ei ole kohustuslik pinki panna, aga vajadusel saab seda ka teha. Kõnes sai ka mainitud, et selle küsimuse saab liikluskorralduse ettevõttega läbi rääkida.

Mis puudutab sissetulekute mainimist, siis pidasin silmas, et palka saan linna eelarvest, aga oma tegevusega teenin sulgemismaksude näol ka linna eelarvesse raha.

Kõik need tööd ja ümberkorraldused käivad linna elamisväärse keskkonna nimel. Paraku on töö maht väga suur (hetkel on käsil juba 435. sulgemine sel aastal, lisaks suurürituste liikluskorraldusküsimused) ja ei jõua kõiki detaile märgata. Seepärast on asjalikul moel esitatud asjalikud tähelepanekud alati teretulnud.

Lugupidamisega

Vastaja: Kaimar Juss
linnamajanduse osakond
liikluskorraldusteenistus
ajutise liikluskorralduse peaspetsialist
[email protected]
Vastatud: 14.08.2018