Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Küsimus

Küsimus

Valdkond: tänavavalgustus
Teema: Linnakorraldus

Tere,
Kas Tartu linnal on ikka nii palju raha varuks, et kella 18 ajal juba lülitada tänavavalgustus sisse, kuigi on veel valge aeg.
Jah selle maksab ju Tartu linn ja eelkõige selle elanikud.
Kas Tartu linna tänavavalgustid on nö. talve- või suvereziimil.

Esitaja: E. K.
Esitatud: 09.10.2018

Vastus

Tere!

Täname info eest. Kindlasti on praegusel ajal (9.10.2018) kella 18 ajal valgustuse sisselülitumine liiga varajane ja tegemist on sellisel juhul rikkega. Päike loojub 10.10.2018 Tartus 18.22. Enamus Tartu linna tänavavalgustusest lülitatakse sisse õhtusel ajal peale seda, kui valgustihedus on langenud alla 30 luksi ja lülitatakse välja hommikul peale seda, kui valgustihedus on tõusnud üle 30 luksi.

Tartu linnas on siiski ka mõned valgustuse juhtimiskilbid, mis täna veel ei ole keskse luksmeetri juhtimisel. Nende juhtimiskilbi piirkondade valgustus lülitatakse sisse või välja astrokella või fotoanduri abil. Suure tõenäosusega võib rikke olla just nendes seadmetes, kui valgustus lülitatakse sisse liiga hilja või välja liiga vara.
Kahjuks ei ole Teie kirjas välja toodud, millisest kohast Tartu linnas jutt käib. Vastav informatsioon oleks olnud meile suureks abiks rikke koha leidmisel.

Igal juhul on meie hooldustöid tegevale partnerile antud ülesanne, kõik astrokellad ja fotoandurid üle kontrollida.

Lugupidamisega

Vastaja: Andrus Reinmann
linnamajanduse osakond
teedeteenistus
tänavavalgustuse peaspetsialist
[email protected]
Vastatud: 10.10.2018