Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Küsimus

Küsimus

Valdkond: muu
Teema: Tartu turg

Turuhoone letid tühjenevad. Pilt on kurb. Kas poleks mõistlik vähendada kohatasu?

Esitaja: M. S.
Esitatud: 19.01.2019

Vastus

Tere!

Saatsime Teie küsimuse Tartu Turg AS juhatajale ja saime järgneva vastuse:

Tänan Teid tagasiside ja arvamuse avaldamise eest!

Tartu Turg AS-i hallatav turuhoone on Lõuna-Eesti hinnatuim ja väärtuslikuim partner väiketootjatele, vastutustundlikele kauplejatele ning kvaliteeti ja värskust hindavale klientidele. Peale väärika turuhoone renoveerimist 2017. aastal on müügipindasid rohkem ja võrreldes renoveerimise eelse ajaga, on ka kauplejaid rohkem – seetõttu ei saa öelda, et letid tühjenevad. Tartu Turg loob ja arendab keskkonda, mis koondab kvaliteetse ja teadaoleva päritoluga kauba ning aitab kaasa selle võimalikult vahetule pakkumisele kogukonnale. Sellest tulenevalt ei saa me valimatult tuua turuhoonesse tavapärastes kaubanduskeskustes tegutsevaid partnereid turuhoonesse kauplema. Meie eesmärgiks on eelistada kodumaiseid tootjaid-töötlejaid, kelle heaoluks on turuhoone kavandatud. Selline lähenemine tähendab aga ka paindlikkust ja meie partneritele vajadusel vastu tulemist. Seega võib tekkida olukord, kus teatud perioodidel aastas, on meie partnerid hõivatud muude tegevuste ja/või asukohtadega (nt avaturg) ning sellistel perioodidel on turuhoones ka vähem kauplejaid.

Lisaks pean oluliseks märkida, et Tartu Turg AS on eraõiguslik juriidiline ühing, mille eesmärgiks on teenida omanikule kasumit. Veel olulisemaks pean vajadust esile tõsta asjaolu, et sellest tulenevalt ei saa ettevõte Tartu Turg mingit toetust kohalikult omavalitsuselt (ei saa ka omanikult, kes on Tartu linn) ning peab kõik oma investeeringute seotud kulud (sh pangast võetud laen 2,3 miljoni euro väärtuses) ise tagasi maksma.

Kõigest sellest hoolimata on meie väärtustes sõnastatud oluliste punktidena järgenvad: „Me oleme ausad ja eetilised“; „Me tegutseme vastutustundlikult“; „Me oleme uuenduslikud ja areneme pidevalt“. See tähendab, et oleme oma omanäoliste üüripartnerite jaoks alati olemas, väärtustame neid ja nende tegevusi ning püüame alati leida mõlema osapoole tarvis parima lahenduse, et koostöö oleks jätkusuutlik ja mõlemale osapoolele vajalik ja kasulik. Julgeksin võtta seisukoha, et pilt ei ole kurb.

Tartu Turg AS juhtkonna arvates kohatasusid lihtsalt läbimõtlemata alandada ei ole jätkusuutlikust arvesse võttes mõistlik.

Tänan veelkord tagasiside eest ja olen alati valmis selliste pöördumiste osas ka tagasisidet andma!

Lugupidamisega

Vastaja: Marii Tomson
avalike suhete osakond
infospetsialist
[email protected]
Vastatud: 19.02.2019