Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Küsimus

Küsimus

Valdkond: liikluskorraldus
Teema: Ajalise piiranguga parkimisala võiks laieneda ka Karlovasse

Kas oleks võimalik midagi ette võtta kaubafurgoonide ja reisibusside parkijatega Karlovas? Sõbra tänava alguses pargitakse päevade kaupa teekäänaku juures reisibussi, liiklejate läbipääsetavus ja nähtavus on seetõttu ilmselgelt häiritud, tänavapuhastusmasina töö takistamisest rääkimata. Suurem "pesa" on Salme ja Vaba nurgal, möödakäijad on täheldanud seal ka busside pesemist (!) Kui aga bussid nähtavasti sinna enam ära ei mahu, pargitakse mõni Hansareiside reisibuss ka Sõbra tänavasse (sealsamas ühe kaubaveoautoga koos nad siis pargivadki) Salme ja Sõbra ristmiku vahetusse lähedusse.
Ehk aitaks parkimise (ajaline) piiramine peletada minema sõiduteede ääres parkivad suured sõidukid, mis ei kuulu linnaruumi ja elurajoonidesse. Oma väiksemate neljarattalistega peaksid hakkama tegelema siis ka need, kelle autod seisavad sõidutee äärde pargituna nädalaid ja lausa kuid (Vaba tänava "hobiauto" Žiguli, mis tuli ainult siis omanikule meelde, kui keegi sellele selga oli sõitnud, nüüd aga nukrutseb tee ääres edasi; Vaba tänavas Võru tänava poolses otsas kohe enne käänakut juuri alla kasvatav sõiduk - nüüdseks on lumekuhja alt lõpuks välja sulanud, aga liikunud pole ikka veel; Sõbra tänava alguses (reisibussiga kõrvuti) suve lõpust saadik mitte meetritki liikunud BMW jne, jne).
Ausalt öeldes on Karlova tänavail slaalomi sõitmine eelmainitud objektide tõttu üpris ära tüüdanud juba.

Esitaja: C. R.
Esitatud: 19.02.2019

Vastus

Tere!

Kahjuks on nii, et ühes kohas parkimise piiramisel leitakse sõidukile järgmine koht, mis on eelmisega võrreldes veel halvem valik. Sellest lähtuvalt oleme eelistanud seda tegevust avaramal tänaval pigem mitte piirata. Samas peetakse parkimist üheks liiklust rahustavaks meetmeks, mis tuleb avaramal tänaval sõidukiiruste kontrolli all hoidmisele kasuks.

Nimetatud pikalt seisvate sõidukite omanikke on teavitatud ja palutud leida sõidukile sobivam parkimiskoht.

Lugupidamisega

Vastaja: Martin Nelis
linnamajanduse osakond
liikluskorraldusteenistus
juhataja
[email protected]
Vastatud: 13.03.2019