Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Küsimus

Küsimus

Valdkond: heakord
Teema: Koerapidamise eeskirjad Tartu linnas

Tere! Tegelikult juba mitmeid aastaid on probleemiks lähedalasuva majaelanike hooletus oma koerte ja kaasinimeste suhtes. Varasemalt oli (Sambla tn. 4) majas üks väiksemõõduline koer aga nüüd kaks koera. Näeme neid väga harva liikumas peremehe või perenaisega. Koerte tagant koristamas ei ole neid kunagi näinud. Ise olen teinud ühel korral ka näitliku märkuse selle kohta. Lisaks koerte järelt mittekoristamisele on probleemiks see, et tihti on koerad omapäi õues. Ja mitte ei liigu vaikselt oma koduhoovis vaid tiirutavad ümberkaudsete majade ees tänaval ja hauguvad kõigi ja kõige peale. Vahest lastakse koerad ka niisama enne keskööd õue ja siis nad seal hauguvad ei tea kelle või mille peale. Ja seda kahjuks vahetpidamata. Mul on endal kolm last ja inimesi (ka lapsi) liigub Sambla ja Aasa tänaval väga palju sest kalmistut kasutatakse kiireks läbikäiguks linna. Need koerad küll on ähvardanud oma lähenemisega kuid siiski hammustada ei ole keegi veel saanud. Samas lapsi hirmutavad need koerad ikka alati, mistõttu peavad lapsed oma kodutrajektoori nende järgi valima. Olge head ja öelge, kuidas selliseid koeraomanikke korrale kutsuda?

Esitaja: R. K.
Esitatud: 08.04.2019

Vastus

Tere!

Koerte pidamisel tuleb järgida loomade pidamist reguleerivaid õigusakte. Tartu linnas on kehtestatud Tartu linna koerte ja kasside pidamise eeskiri, mis näeb ette loomapidaja kohustused ja kaaslinlaste õigused. Eeskirjas on sätestatud, et koera omanik peab tagama järelevalve enda koera üle ning tagama, et koera pidamine ja koera käitumine ei rikuks avalikku korda, ei häiriks ega seaks ohtu teist isikut, tema tervist, vara või looma. Samuti peab loomaomanik kohe koristama oma koera väljaheite teise isiku omandis olevalt kinnisasjalt (sh avalikust kohast).

Järelevalvet nimetatud eeskirja nõuete üle teeb menetlusteenistus, kes selgitas neid nõudeid ka Sambla tn 4 koerte omanikule. Kui olukord ei muutu, siis palun ühendust võtta menetlusteenistusega ([email protected], 736 1109.

Lugupidamisega

Vastaja: Ülle Neeme
linnakantselei
menetlusteenistus
juhtivmenetleja
[email protected]
Vastatud: 16.04.2019