Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Küsimus

Küsimus

Valdkond: transport
Teema: Ihaste bussiliiklus

Tere, Varasemalt oli Ihastest võimalik kesklinna saada 3-4 korda ühe tunni jooksul. Uue graafiku järgi aga praktiliselt 2 korda, ehk poole tunniste intervallidega. uus graafik pidi bussiliiklust tihendama. Busse jah liigub tunni jooksul Ihaste peatusest läbi 4 tk, paraku aga on Ihaste peatuses Kasteheina ja Lõunakeskuse poole suunduvad bussid korraga (liin 11). Suvel kui uus võrk alustas oli neil vähemalt 8 minutit vahet, siis aga korrigeeriti sügisest liini 12 graafikut, kuna bussid ei jõudnud graafikus sõita, ja nüüd on mõlemas suunas sõitvad bussid peatuses korraga, mis on täiesti mõttetu. Kas oleks võimalik muuta liini 12 väljumisaega algpeatusest 15 min võrrra, rohkem polekski vaja teha, aga siis oleks sellest ka midagi Ihaste rahvale kasu.

Esitaja: J. S.
Esitatud: 15.10.2019

Vastus

Tere

Ihaste linnaosast väljuvad liinid 11, 12 ja 13 Kasteheina peatusest igal tunnil kell xx:00, xx:11, xx:23, xx:30, xx:41 ja xx:53, millega pääseb kesklinna piirkonda.

Liinid 11 ja 12 on käigus selliselt, et jõudes Kasteheina peatusesse, vahetavad bussid liininumbri vastupidiseks ja jätkavad sõitu uue numbri all. Seetõttu ei saa me muuta ühe liini väljumist, kuna vastasel juhul ei jõua buss eelnevalt liinilt järgmist liini teenindama.

Lugupidamisega

Vastaja: Oskar Vevers
Tartu Linnatransport
ühistranspordi kvaliteedijuht
[email protected]
Vastatud: 14.11.2019