Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Küsimus

Küsimus

Valdkond: transport
Teema: bussiliiklus

Tere, bussiliikluse korraldajad.
Olen linnakodanik ja tahan teha ettepaneku väikeseks muudatuseks bussiliinil nr.12. Mõni päev tagasi kurtis keegi selles rubriigis "Ametnik vastab", et Kalda tee kandist ei ole neil enam otseühendust raudteejaamaga. Teen ettepaneku, et nr.12 liin teeks selle väikese kaare Pepleri ja Kuperjanovi tänavas ja läbiks raudteejaama, samas oleks Vallikraavi ja Kuperjanovi peatuste inimestel normaalse intervalliga ühendus nii Maarjamõisa kui ka Lõunakeskusega. Olen isiklikult kahel korral üle tunni aja varem arsti kabineti ukse taga istunud, sest 9A käib 1,5h-se intervalliga. Arsti aega on aga bussigraafiku järgi võimatu seada. Selle muudatuse tegemine on umbes 4min. ajagraafiku muutust. Seda pole palju, aga hulga inimeste elu muutuks paremaks. Liiati enamus busse sõidab mööda Riia tänavat nagu mujal ei elakski inimesi.

Esitaja: S. M.
Esitatud: 21.10.2019

Vastus

Tere

Muutes liini nr 12 marsruuti selliselt, et liini läbimiseks kulub 4 minutit rohkem, nihkuvad paigast ka liini ülejäänud saabumised peatustesse. Seeläbi võivad muutuda halvemaks ümberistumise võimalused teistele liinidele. Kuna liin nr 12 muutub Kasteheina peatusesse jõudes liiniks nr 11, jõuaks ka buss antud liinile 4 minutit hiljem.

Vallikraavi ja Kuperjanovi peatust läbib hetkel iga 20 minuti tagant liin nr 3, millega saab sõita kas Kesklinna või Raudteejaama, et ümber istuda liinile nr 10 ning jõuda Maarjamõisa haiglasse.

Lugupidamisega

Vastaja: Oskar Vevers
Tartu Linnatransport
ühistranspordi kvaliteedijuht
[email protected]
Vastatud: 20.11.2019