Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Küsimus

Küsimus

Valdkond: tänavavalgustus
Teema: Valgustus Kastani-Vanemuise nurgal

Tere!

Kastani-Vanemuise nurgale paigaldati teetööde käigus uus valgustuspost. Paraku on lisaks öösiti tänaval liiklevatele inimestele samas piirkonnas ka igapäevaselt seal elavad ja öösel magada üritavad inimesed (sh lapsed). Valgustus on nii ere, et toas on võimalik öösel ilma tuld lülitamata raamatut lugeda ja uinumine on paraku peaaegu võimatu sõltumata kardinatest. Lisaks on kahe pesaga lambis üks "pirnidest" sooja ja teine külma valgusega.

Palun reguleerida valgustugevus oluliselt väiksemaks või lülitada üks kahest pirnist üldse välja, asendada külm valgus soojaga ja üleüldse kasutada liikumisandureid, sest öösel liigub tänaval ehk üks inimene tunnis, prožektorid on magamistubadele suunatud aga konstantselt. Inimeste, sh laste unekvaliteet võiks siiski ka tähtis olla.

Kohalik elanik

Esitaja: H. V.
Esitatud: 25.10.2019

Vastus

Tere

Demonteerisime ühe valgusti ning korrigeerisime teise valgusti asendit, et vähendada Teie elamusse langevat valgustugevust. Lahendus ei ole veel lõplik. Lähiajal saame rakendada nimetatud valgustitel ka valguse reguleerimise funktsiooni, mis võimaldab õhtul ja öösel valgusti valgustugevust piirata.

Lugupidamisega

Vastaja: Andrus Reinmann
linnamajanduse osakond
teedeteenistus
tänavavalgustuse peaspetsialist
[email protected]
Vastatud: 12.11.2019