Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Küsimus

Küsimus

Valdkond: linnaplaneerimine
Teema: Jälle Tähtvere sild?

Vastuses 22.12.2019 esitatud küsimusele "sadamaraudtee 4realine magistraal" kirjutab Peep Margus pikemalt uuest üldplaneeringust ja sildadest. Ja jälle on seal mitmes kohas juttu Tuglase/Tähtvere silla üldplaneeringusse sisse kirjutamisest! Kas see tõesti peab paika, hoolimata sellest, et 2016. aastal pärast linlaste suurt vastuseisu ja allkirjade kogumist võeti see planeeringust välja ja linnapea lubas, et see sinna salamisi tagasi ei ilmu? Samuti kinnitas praegugi ametis olev linnapea 2018. aasta kohtumisel Supilinna Seltsile, et üldplaneeringut Tuglase-Tähtvere silla koha pealt ei avata. Kas see seisukoht on muutunud ja kui, siis mis põhjusel?

Esitaja: L. L.
Esitatud: 15.01.2020

Vastus

Tere

Koostamisel oleva üldplaneeringu tänavatevõrgu planeeringuosa koostamiseks telliti tööd vastava ala ettevõtetelt.
Nendes töödes on tehtud ettepanek planeerida Tartu linna transprodi arengukavas kavandatud Tuglase silla realiseerimist.
Koostatava üldplaneeringu liikluse osa läbib seadusega sätestatud avalikustamise protseduurid, mis ilmselt toob kavandatavate sildade osas kaasa avaliku diskussiooni ja välistab seega silla üldplaneeringusse salamisi ilmumise. Vajadus üdplaneeringu käigus avada uuesti liiklusskeemi teema tuleneb seaduse nõuetest koostatavale üldplaneeringule.

Lugupidamisega

Vastaja: Mati Raamat
linnaplaneerimise ja maakorralduse osakond
inseneriteenistus
juhataja-linnainsener, osakonnajuhataja asetäitja
[email protected]
Vastatud: 22.01.2020