Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Küsimus

Küsimus

Valdkond: liikluskorraldus
Teema: Liiklus

Tere,

Murelikuks teeb Turu-Sõbra ristmiku ohtlik fooritsükkel, mida minu arvates oleks kiires korras vaja üle vaadata ja korrastada. Paar näidet:
- Sõbra tn. suunal Selveri poolsel ülekäigurajal põleb jalakäijatele roheline foorituli napilt u. 10-12 sek. Selle ajaga jõuab kiire kõndija vaevalt tee keskele, vanad, liikumispuudega ja muidu aeglasemad jäävad autodele jalgu. Varem oli see tsükkel pikem, kiiremad jõudsid isegi üle tee. Hiljuti on aga kas keegi midagi mõtlematult muutnud või on süsteem lihtsalt rikki läinud.
- Ringtee poolt tulles kaotati foori roheline lisasektsioon, mis lubas vasakpöörde Sõbra tänavale. Nüüd on nim. pööre üsna ohtlik, sest linna poolt otsesõitjaid on palju ja tihti peab pöörde lõpetama juba punase tulega. Kuuldavasti tehti seda Turu tn. rohelise laine nimel, mida tegelikult eriti märganud pole. Pärast seda on aga lühikese aja jooksul juhtunud seal nim. vasakpöördel juba vähemalt kaks õnnetust.

Kindlasti leiaks spetsialist, kes asja valdab ja tõsiselt võtab, seal veelgi parandamist ja täiustamist vajavat. Nim. ristmik on üsna tiheda liiklusega, palun leidke see spetsialist ja ärge alahinnake ka Sõbra tn. suunda, sest sealgi on üsna tihe liiklus nii autoga kui jalgsi.

Teie adekvaatset reageerimist lootes, lugupidamisega
P. H.

Esitaja: P. H.
Esitatud: 14.02.2020

Vastus

Tere

Korrigeerisime jalakäijate teeületuse aega. Ajaline muudatus tekkis režiimide täpsustamise käigus.
Uue programmiga lubatakse linna poolt vasakpööre Prisma suunas tsükli alguses. See tähendab, et maa poolt tsükli lõpus Sõbra tänavasse vasakpöörde sooritamisel enam linna poolt vastuliiklejaid ei ole ja võimalikud konfliktid on minimeeritud.

Lugupidamisega

Vastaja: Martin Nelis
linnamajanduse osakond
liikluskorraldusteenistus
juhataja
[email protected]
Vastatud: 03.03.2020