Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Küsimus

Küsimus

Valdkond: teede ja tänavate remont
Teema: Kaevukaaned teedel

Tere,
Võtan selle igipõlise teema ette ja soovin konkreetseid vastuseid, mitte mulli ja häma.

1) Miks on tänase päevani Tartu linna tänavatel terve hulk kaevukaasi teepinnast madalamal? See on läbiv probleem isegi magistraaltänavatel. Kas pole tahtmist remontida või on minna laskmise mentaliteet lihtsalt nii suur?

2) Miks on siiani linna tänavatel hulganisti seest nõgusaid kaevu kaasi? Neid leiab isegi äsja remonditud tänavatelt, kus enamik on asendatud siledatega, aga mingil põhjusel on sinna sekka ära eksinud taaskord välja vahetamata seest nõgusaid kaasi, mis annavad sõidukitele lööke, kuna on teepinnast madalamal. Nähes sellist pilti aastast aastasse tekib õigustatud küsimus, mis toimub Tartu linna ametnike peades, kes selle eest vastutavad. Võib olla ei toimugi midagi muud, kui oodatakse taas järgmist palgapäeva ja kõik muu on teisejärguline.

Konkreetsed ja ammendavad vastused on aktsepteeritavad, hämale järgneb uus küsimus.

Lugupidamisega,
K. K

Esitaja: K. K.
Esitatud: 04.08.2020

Vastus

Tere

Tehnovõrkude omanikud vastutavad oma trasside kaevukaane seisukorra eest.
Ka linn informeerib neid pidevalt mittevastavusest selle avastamisel. Tartu linnale ei kuulu mitte ühtegi tehnovõrku. Kaevukaane lubatud hälve on 0-2cm, lähtudes majandus- ja taristuministri 14.juuli 2015. a määrusest nr 92 „Tee seisundinõuded“ lisa 3.

Lugupidamisega

Vastaja: Oleg Lužetski
linnamajanduse osakond
teedeteenistus
juhataja
[email protected]
Vastatud: 03.09.2020