Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Küsimus

Küsimus

Valdkond: liikluskorraldus
Teema: Peatumise ja parkimise keeluala Jaama tänaval Raatuse Kooli värava ees

Tere!

Raatuse Kooli värava ees on peatumise ja parkimise keeluala, mis on kenasti tähistatud liiklusmärkidega. Kahjuks tundub, et liiklusmärkidest üksi ei piisa, sest hommikul on mõlemal pool teed nendes alades peatujaid. Eriti murelikuks teeb peatumine vahetult enne ülekäigurada, mis piirab väikeste jalakäijate vaatevälja ning samuti lähenevate autode nähtavust ülekäigurajale. Tihti on hommikuti olukordi kui mõlemal pool ülekäigurada on korraga peatunud auto(sid), kooli väravast väljudes üritab teha auto vasakpööret ja ülekäigurajale lähenev otse mööda Jaama tn. sõitev auto. Sellised olukorras on koolilaste jaoks ülekäiguraja ületamine üks hirmuäratav tegevus.
Kas oleks võimalik ülekäiguraja vahetus läheduses kollaste kastidega märkida maha parkimist ja peatumist keelavad alad ja/ning "tipptunniks" keelata kooli väravast väljumisel vasakpööre?

Esitaja: E. K.
Esitatud: 20.11.2021

Vastus

Tere

Liiklusseaduse kohaselt ei tohi sõidukit peatada ülekäigurajal ja lähemal kui viis meetrit enne seda. See on oluline nähtavuse tagamiseks. Ka ülekäiguraja kaudu teed ületades tuleb enne tee ületamist veenduda selle ohutuses ja et sõidukijuht on tee ületajat ja tema kavatsust märganud.
Edastame vasakpöörde keelamise ettepaneku koolile, koos ettepanekuga teavitada lapsevanemaid ohututest tee ületamise ja sõiduvõtetest kooli juures ning teavitame ka politseid täiendava järelevalve vajadusest nimetatud kohas.

Lugupidamisega

Vastaja: Martin Nelis
linnamajanduse osakond
liikluskorraldusteenistus
juhataja
[email protected]
Vastatud: 14.12.2021