Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Hiiumaa omavalitsuse esindajad tutvusid Tartu rattaringlusega

Hiiumaa omavalitsuse esindajad tutvusid Tartu rattaringlusega

Hiiumaa omavalitsuse esindajad külastasid Tartu kolleege ja tutvusid siinse rattaringlusega. Kohtumisel räägiti rattaringluse ettevalmistamisest, hankimisest, käivitamisest, igapäevasest opereerimisest ning muidugi väljakutsetest.

Hiiumaalt käisid Tartus vallavanema asendaja Hergo Tasuja, Pühalepa osavallavanem Liili Eller, Kõrgessaare osavallavanem Üllar Laid, SA Hiiumaa Arenduskeskus projektijuht Katrin Sarapuu ja MTÜ Ungrukivi Selts juhatuse liige ning Hiiumaa elektrijalgrataste rendivõrgustiku idee autor Peep Lillemägi. Tartu rattaringlust tutvustasid Hiiumaa kolleegidele abilinnapea Raimond Tamm ja Tartu Linnatranspordi juht Roman Meeksa.

Hiidlased peavad plaani luua bussiliikluse kõrvale oma rattaringlus, mis võimaldaks keskkonnasäästlikult ja paindlikult saarel ringi liikuda. Kärdla uues sadamas on elektrirataste rentimisega paaril viimasel suvel juba ka katsetatud. Enne ülikoolilinna väisamist tutvuti Tallinnas Eesti elektrijalgrataste tootja Ampler Bikes ning OÜ Veloplus maaletoodavate rataste erinevate mudelitega. 

23.09.2020