Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Küsimus

Küsimus

Valdkond: tänavavalgustus
Teema: ülekäiguradade olukord

Tere
Olen ise autojuht ning tunnen muret Maarjamõisa haigla esise ülekäiguraja pärast. Kuna valgustingimused on sellel lõigul väga segased (poolvalgustatud ja erineva värviga), on tihti keeruline märgata ka helkuriga jalakäijaid. Ohutuse suurendamiseks palun kaaluge spetsiaalse ülekäiguraja valgustuse paigaldamist.
Teine mure on seoses lumekuhjadega ülekäiguradade juures. Lumekoristuse tagajärjel kuhjuvad suurimad hunnikud just ülekäiguradade lähedusse, mistõttu võivad väiksemad lapsed sinna taha ära kaduda. Minu konkreetne igahommikune marsruut on Ilmatsalu tn - Puusepa tn, kus on mitu sellist kohta. Võimalusel korraldada lumekoristus selliselt, et isegi kui äravedu ei jõua teha, jääks ülekäiguraja ja kuhja vahele mõistlik, kalkuleeritud vahe.

Tänan

Esitaja: K. A.
Esitatud: 11.01.2019

Vastus

Tere!

Täname informatsiooni eest.

Kõik ülekäigurajad ja ka ristmikud on kõrgema ohuga alad võrreldes muude tänava osadega. L. Puusepa tänava ülekäiguradade lähedal asuvad tänava üldvalgustid. Nendest tulev valgus valgustab ülekäiguradasid normidest rohkem. Ülekäiguraja valgusti lisamine nendele ülekäiguradadele võimaldaks valgustada ülekäigu rajal liikuva inimese vertikaalset pinda. Selle vertikaalse pinna valgustamise efekt võib aga kaduma minna, kui üldine ala on valgem, kui ülekäiguraja valgustist tulev.

Siiski me kontrollime ja analüüsime veel nende ülekäiguradade olukorda ja peale seda teeme otsused, kas täiendada ülekäiguradade valgustust või mitte. Tänavat valgustava valguse värvus muutub ühtlasemaks ja paremaks, kui me jõuame tööde järjega vananenud Na valgustite vahetamisel uute LED tehnoloogial valgustite vastu L. Puusepa tänavale.

Lumehunnikud ülekäigukohtade lähedusest on koristatud.

Mõistvat suhtumist ja tähelepanelikkust liikluses!

Lugupidamisega

Vastaja: Andrus Reinmann
linnamajanduse osakond
teedeteenistus
tänavavalgustuse peaspetsialist
[email protected]

Mart Lukason
linnamajanduse osakond
haljastus- ja puhastusteenistus
linnapuhastuse peaspetsialist
[email protected]
Vastatud: 18.01.2019