Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Küsimus

Küsimus

Valdkond: muu
Teema: Alkohol

Kas tartu plaanib ja öist joomist oheldada nagu tallinn? Kas eesti hariduspealinn ei peaks eeskuju näitama? Urmas klaasi selgitus ,et tudengid peavad jooma ei tundu normaalne, kas haridusesr hoolival linnal poleks aeg öiste joomistega midagi ettevõtta? Tartu kesklinnas surnuks pekstud inimesed on ka kõik vara hommikul juhtunud. Mis on linnavalitsuse ametlik seisukoht miks peavad lõbuasutused 5-6ni avatud olema? Kuidas riik toetab sellist ohjeldamatut alkoholi tarbimist? Tuletan meelde et enamus maailmas puudub võimalus ööläbi juua. Miks urmas on huvitatud purjus õpilastest linnapeal??

Esitaja: D. m.
Esitatud: 08.10.2019

Vastus

Tere!

Suur tänu pöördumise ning olulisele teemale tähelepanu juhtimise eest.

Tartu Linnavalitsus pöörab õiguskorrale ning linnaruumi turvalisusele väga tõsist tähelepanu ning teeb selles osas ka politseiga aktiivset koostööd. Linnapea initsiatiivil ja koostöös politseiga oleme korraldanud ka öiseid ühispatrulle, et olla öösel linnas toimuvaga kursis ja tegelikust olukorrast lähtuvalt tegevusi kavandada. Linnavalitsuse jaoks on oluline erinevate huvigruppide heaolu ning turvalisus, sõltumata kas tegemist on tudengitega või kellegi teisega.

Avalikus ruumis on kõigil kodanikel ühesugused õigused ja kohustused. Avalikus ruumis on keelatud alkoholi tarbimine ning tugevalt joobes olekus ja vägivaldsete isikutega tegeleb politsei. Samuti on meil toimunud regulaarsed kokkusaamised öist meelelahutust pakkuvate ettevõtjatega ning oleme kokku leppinud, et nad märgatavalt joobes isikutele enam alkoholi ei müü. See on väga tõhus meetod ülejoomise vältimiseks.

Oleme seisukohal, et baaride ja ööklubide varahommikused sulgemisajad ei ole iseenesest probleemiks, kui sõltuvalt isiku joobeastmest temale alkoholi müümist piiratakse. Linnavalitsus on seda meelt, et võimalikud alkoholimüügi piiramisega seonduvad kokkulepped tuleks meil riigi tasandil kokku leppida, sest vastasel juhul on omavalitsuste praktika erinev ning ettevõtjaid ei kohelda võrdselt. Kui ühe või teise ettevõttega seonduvalt esitatakse linnavalitsusele kaebus, siis võtame seda alati väga tõsiselt ning püüame üheskoos ettevõtjaga olukorrale lahenduse leida.

Lugupidamisega

Vastaja: Raimond Tamm
Tartu linnavalitsus
abilinnapea
[email protected]
Vastatud: 28.10.2019