Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Küsimus

Küsimus

Valdkond: haridus
Teema: Haridus

Tere!

Selline küsimus, et Kroonuaia kooli õpilastel on oma maja mis on suur ja isegi korras aga nemad saavad ikkagi uue maja.
Raadile tehakse tehakse erakool ja nüüd ka mingi Põhikool.
Küsimus on selline, et miks ei saa Tartu Masingu kool endale uut maja? Neil ei ole oma maja. See maja kuulub tegelikult Härma koolile. Kool ei saa uusi õpilasi võtta, sest ei mahu.
Kuigi neid lapsi kes seda kooli vajaksid oleks päris palju.

Jah, Masingu kool kogub annetusi, et endale OMA maja soetada aga nad ei saa iial sellist raha kokku. Miks Tartu linn ei aita sellist kooli?
Selle asemel, et neid erakoole teha jne pigem aidake neid koole kes vajavad tõesti linna abi...

Esitaja: E. S.
Esitatud: 09.11.2019

Vastus

Tere!

Tartu Herbert Masingu koolis õpitakse riikliku õppekava alusel. Tartu Kroonuaia koolis õpib aga suur hulk lapsi hooldus- ja toimetuleku õppekava alusel. Riiklik toetusmeede, millest on kavas pea pooles ulatuses rahastada Kroonuaia kooli uue õppehoone rajamist, on ette nähtud hooldus- ja toimetuleku õppekaval õppivate õpilaste õppekeskkonna parandamiseks. Seepärast on linn otsustanud, et see toetus tuleb riigilt vastu võtta ja selle abil parandada Kroonuaia kooli õpilaste õppekeskkonda.
Praegune Tartu Herbert Masingu kooli hoone kuulub linnale. Uue õppehoone rajamisest Masingu koolile ei ole linn loobunud. Paraku on see väga kallis ja linn üksi seda uut hoonet valmis ehitada ei suuda. Selleks on vaja sarnast riigipoolset toetust, nagu antakse täna Kroonuaia koolile. Oleme selles küsimuses korduvalt pöördunud Haridus- ja Teadusministeeriumi poole, kuid hetkel ei ole teada, kas ja millal leiab riik võimaluse toetada ka Masingu koolile uue maja ehitamist.


Lugupidamisega

Vastaja: Riho Raave
haridusosakond
juhataja
[email protected]
Vastatud: 11.11.2019