Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Küsimus

Küsimus

Valdkond: maaküsimused
Teema: Kalda tee 11

Tsitaat 14.04.21. Postimehest: "Riigi Kinnisvara AS (RKAS) ja Tartu linnavalitsus on sõlminud põhimõttelise kokkuleppe, et linn annab RKASile Annelinnas Kalda tee 11 ligi kümne hektari suuruse krundi, kuhu saaks ehitada uue politseimaja. Vastutasuks annab RKAS linnale ERMi endise näitusemaja. Et Kalda teel asuv maatükk on tunduvalt hinnalisem kui Kuperjanovi 9 kinnistu, peaks riik maksma kruntide hinnavahe kinni, selleks on tarvis valitsuse otsust. RKASi kommunikatsioonijuhi Mariliis Sepperi andmeil teeb valitsus otsuse aprilli lõpuks"
Küsimus järgmine. Millise otsuse võttis vastu valitsus kompensatsiooni kohta teemaksolevate kruntide hinnavahe ühtlustamise küsimuses? Ja millised on Tartu linna järgnevad sammud lähiajal seoses antud teemaga?

Esitaja: T. T.
Esitatud: 02.05.2021

Vastus

Tere

Läbirääkimiste varasemas faasis on Tartu linn ja RKAS asunud ühisele seisukohale, et Kalda tee 11 ja Kuperjanovi 9 maaüksused vahetatakse, hinnavahe kompenseeritakse. Täna pole selge, kas kallima Kalda tee 11 maaüksuse ja hindamisakti alusel vähem maksva Kuperjanovi 9 maaüksuse hinnavahe kompenseeritakse rahaliselt või täiendavat kinnisvara vastu andes. Tartu linn ootab RKASi poolset koostööpakkumist. Tartu linna järgmine samm saabki olema koostöö osas otsuse langetamine. Positiivse otsuse korral saab edasi minna ehitusõigust ette valmistavate toimingutega. Ehitusõiguse saamiseks tuleb Kalda tee 11 maaüksusele koostada detailplaneering.


Lugupidamisega

Vastaja: Reno Laidre
abilinnapea
Tartu Linnavalitsus
[email protected]
Vastatud: 03.05.2021