Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Küsimus

Küsimus

Valdkond: liikluskorraldus
Teema: Ühesuunalised sõiduteed jalgratturitele kahesuunaliseks

Tere!

Kas Tartu LV-s on mõeldud rattataristu arendamise raames muuta ühesuunalisi sõiduteid jalgratturitele kahesuunaliseks? Liiklen ise rohkem Vaksali linnaosas ja Kastani ning Veski tänavad tunduvad ka laiuse mõttes ideaalsed, et lubada seal kahesuunaline rattaliiklus. Seda toetab fakt, et kõnniteed on nendel tänavatel osaliselt väga kitsad. Peale nende tänavate on linnas kindlasti veel mitmeid ühesuunalisi tänavaid, mis võiks ratturitele kahesuunalised olla (ja miks mitte teha kõik Tartu tänavad ratturitele mitmes suunas läbitavaks - kui reegel on igal pool üks, siis on ka autojuhtidel kergem reeglitega kohaneda).
Üks koht, kus võiks ratturitele veel eraldi mõelda on suund Supilinna/Tln mnt poolt Kesklinna. Jõeäärsed rajad on enamasti täis jalakäijaid, söögikohtade ees ei ole üldse soovitatav rattaga sõita. Vabaduse puiestee on väga autostunud, Rüütli tänav on kogulaiuses kõnnitee ning Ülikooli tänav on ühesuunaline (laiad kõnniteed ei sobi vee äravoolurennide tõttu rattasõiduks).

Esitaja: M. K.
Esitatud: 15.12.2021

Vastus

Tere

Linn arvestab uute ja rekonstrueeritavate tänavaprojektide puhul selle võimalusega. Vastassuunalised jalgrattarajad peavad olema ohutult lahendatud.

Täname kaasa mõtlemast!

Lugupidamisega

Vastaja: Martin Nelis
linnamajanduse osakond
liikluskorraldusteenistus
juhataja
[email protected]
Vastatud: 06.01.2022