Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Tartu kogub ideid jalg- ja jalgrattateede kohta

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

Jalgrattur heinamaal Фото: Heikki Leis

23 апреля / Linnavalitsus ootab alates tänasest tartlaste ettepanekuid puuduvate jalg- ja jalgrattateede kohta ning infot ka probleemsete teelõikude kohta.

Oma ettepanekud saab kuni 19. maini märkida ideekorje kaardile.

Ideekorje kaardile võib Tartu linna ja lähiala piires märkida nii täiesti uusi teid või teelõike, mida saaks kasutada jala käies või jalgrattaga sõites, või neid, kus praegu on vaid autosõidutee. Samuti on oodatud tähelepanekud probleemsete teede, teelõikude või ristmike kohta koos probleemi kirjeldusega.

Üldplaneeringu- ja arenguteenistuse juhataja Indrek Ranniku sõnul on praegu alanud kõige magusam aeg jalutamiseks ja rattaga sõitmiseks. „Võiksime vaadata oma liikumisi tulevikuvõtmes – kuidas tee oleks ohutu, kiire, lihtne, lühim, katkematu ja mugav. Ka peagi alustavat rattaringlust silmas pidades on saadav tagasiside väga oluline,“ lisas Ranniku.

Esitatud ideed on anonüümsed. Ettepanekud on oodatud 23. aprillist 19. maini 2019. Iga konkreetne idee linnavalitsuselt otsest tagasisidet ei saa, aga tervikuna kasutatakse esitatud mõtteid Tartu linna uue üldplaneeringu koostamisel. Kindlasti annab linn kodulehele kokkuvõtliku ülevaate ideekorje tulemustest.

Linnavalitsus on alustanud jalg- ja jalgrattateede uue skeemi koostamist, mis toimub paralleelselt vastava strateegia koostamisega. Ideekorje toimub Eesti, Soome, Läti ja Rootsi partnerite koostöös läbiviidava HEAT-projekti raames, mis käsitleb jalakäijate ja ratturite liikumisvõimaluste parandamist strateegilise planeerimisprotsessi kaudu.

Lisainfo: linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna üldplaneeringu- ja arenguteenistuse juhataja Indrek Ranniku, tel 736 1262, 511 0990.

Lilian Lukka

avalike suhete osakond
kommunikatsioonijuht

Tel: 736 1212
Mob: 516 4592

Последнее изменение 23.04.2019