Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Muuseumiööl näeb ERMis tätoveeringuid ning lille- ja moemaailma mustreid

Eesti Rahva Muuseumi pressiteade

Muuseumiöö külastajad ERMis Фото: Berta Vosman (ERM)

15 мая / Laupäeval, 18. mail toimub üle-eestiline muuseumiöö, mis kannab pealkirja „Öös on mustreid“.

Eesti Rahva Muuseumi (Muuseumi tee 2, Tartu) programm vaatleb, mis tähendus on mustritel, kes neid loob ja millest ning mis saab siis, kui mustrite lõuendiks on keha.

ERMi vahetuvate näituste saalis tutvustatakse tätoveeringute tegemise kunsti ja mustrite maailma. Silla-alal tehakse soovijatele hennamaalinguid ning lastele näomaalinguid.

Avatud on ERMi näitused „Kohtumised“, „Uurali kaja“, „Ise tehtud Eesti“ ja „Toolilugu“. Lisaks saab silla-alal tutvuda konservaator Karoliine Koroli koostatud hüpiknäitusega plastmassidest ning Kamille Saabre lillemaalide näitusega „Kõige ilusam aeg“.

Vahetuvate näituste saalis on üles seatud tätoveerimise ajalugu tutvustav väljapanek ning B-fuajees saab tutvuda Eesti Disainerite Liidu näitusega „Disainerite näoraamat“.

Laval astub kl 19 ja 21 üles Shaté Tantsukool erilavastusega „Tantsus on mustreid“ ning kl 20 ja 22 esitleb disainer Kadri Klampe interaktiivset moekollektsiooni Yufash (www.yufash.com). Kogu õhtu jooksul valib muusikat DJ Paul Lepasson ning valgusmustreid loob vabakutseline kunstnik Roland Seer.

ERM on muuseumiööl avatud kl 18–23, sissepääs tasuta. Kogu õhtu jooksul on avatud bufee restoranis Pööripäev ning kohvik Pööriöö.

Tutvu programmi ja esinejatega ERMi kodulehel: www.erm.ee/et/MOO19

Последнее изменение 15.05.2019